Podpora nadaných studentů má nová pravidla

0
577

Podpora nadaných studentů (určená na výdaje spojené se studiem) bude mít letos nová pravidla. Kromě toho, že byl vytvořen zcela nový dotační program (dříve byla podpora studentům poskytována formou finančního příspěvku – daru), byla stanovena i nová pravidla.

Dotace není určena na podporu studia soukromé školy; minimální výše 1 dotace činí 10.000 Kč; při nedokončení/přerušení podpořeného ročníku či změně oboru/fakulty/formy studia daného ročníku musí příjemce dotaci vrátit; příjemce dotace musí přijmout závazek následné produktivní činnosti ve stanoveném trvání na území okresu Most. Podmínka dodržet prospěch max. 2,0 za období  1. pololetí/zimního semestru, aby mohla být vyplacena druhá polovina dotace, zůstává beze změny.

Dále musí žadatel o dotaci splňovat a dokládat mj. místo trvalého bydliště; stanovený studijní průměr v předchozím ročníku; prezenční (denní) studium; nepříznivou finanční situaci.

Program je již zveřejněn na stránkách města Mostu v sekci Školství/Finanční podpora nadaných studentů, žádosti o dotaci pro školní/akademický rok 2020/2021 budou nově podávány a vyplňovány prostřednictvím webové aplikace, která bude přístupná pro tento dotační program v termínu od 1. do 30. 9. 2020.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!