Obce dostanou od kraje dotační zpravodaj

0
522

Ústecký kraj chce podpořit regionální čerpání dotačních prostředků jak z národních, tak z evropských zdrojů. Proto navazuje na svou vlastní iniciativu odstartovanou v jarních měsících kvůli řešení pandemie, kdy zajišťoval masivní poradenství pro města a obce, ale také podnikatele a subjekty působící v cestovním ruchu. Každý měsíc připravuje dotační zpravodaj, který shrnuje aktuální a připravované možnosti čerpání prostředků, a rozesílá jej na všechny obce v Ústeckém kraji.

Obce a města tak zdarma a jednoduše získávají pravidelný a ucelený přehled o možnostech získat dotační prostředky na své projekty, případně vědí, na co se připravit do budoucna. Tato aktivita Ústeckého kraje jim pomůže se zorientovat v nabídce a být včas připravený,“ vysvětlil Zdeněk Matouš, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Hotový zpravodaj je každý měsíc také zveřejněný na webu Ústeckého kraje v sekci Rozvoj kraje/Poradenství městům a obcím. Obdobně je připravován zpravodaj pro subjekty působí v cestovním ruchu, který kraj pro další využití zasílá na destinačním agenturám.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!