Mostecký magistrát je Přívětivý úřad

0
2686

Ministerstvo vnitra vyhlásilo první ročník soutěže Přívětivý úřad. Mostecký magistrát v něm obsadil pěkné druhé místo v Ústeckém kraji. Cenu z rukou náměstkyně ministra Jany Vildumetzové převzal tajemník magistrátu Jiří Mysík.

Cílem soutěže je mapovat a hodnotit kvalitu a přívětivost služeb nabízených městskými úřady obcí s rozšířenou působností. Do prvního ročníku se dobrovolně zapojilo 190 obcí včetně jednotlivých městských částí Prahy. Ocenění Přívětivý úřad si odnesly vždy tři nejlepší městské úřady v jednotlivých krajích a následně tři nejlepší městské úřady v rámci celého Česka. V Ústeckém kraji byly jako nejlepší úřady oceněny Chomutov, Most, Litoměřice. V celostátním měřítku pak nejlépe uspělo město Liberec, Praha 18 a Žďár nad Sázavou.

Hodnocení probíhalo na základě čtyř desítek kritérií, která byla rozdělena do tří hlavních kategorií – přístup úřadu pro občany, transparentnost úřadu a komunikace s úřadem. Vedle celkového hodnocení na základě všech kritérií byly identifikovány i příklady dobré praxe, které podle hodnotitelů vyčnívaly nad rámec zjišťovaných kritérií. Mezi 28 příklady dobré praxe ze všech hodnocených 190 úřadů napříč Českem vyzdvihli porotci hned dvě služby mosteckého magistrátu – Pojízdný úřadu a Mostecké listy v tištěné podobě i internetové deníkové verzi. Obě služby se tak dostaly do publikace Přívětivý úřad 2016 – příklady dobré praxe, která může sloužit jako inspirace pro městské i obecní úřady po celé České republice.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!