Sylva Prchlíková vydala nový kalendář, koupíte ho v „íčku“ na zámku

0
1117

Litvínovská malířka a výtvarnice Sylva Prchlíková vydala nový kalendář na rok 2021. Kalendář je k dostání na informačním centru v zámku. Cena 230 Kč

Malováním se Sylva Prchlíková začala zabývat již ve školním věku. Začala  dělat miniatury a později přešla k obrazům větších rozměrů. Spolupracuje s Docela velkým divadlem v
Litvínově. Navrhla  a zrealizovala scény pro představení „Ta naše písnička“, „Dokud se
zpívá“, „Princezny jsou na draka“ a „Švec Rumcajs“. V roce 2000 získala 1. místo na
veletrhu Region tour v Brně za plastickou mapu mosteckého regionu a 1. místo v projektu
„Zdravá výživa“ na celostátní soutěži v Jihlavě. Ilustrovala  dětskou knihu a CD „Vítejte na Mostecku“, knihu pro Scholu Humanitas „Příběh lentilkové školy“, uživatelskou příručku pro podvojné účetnictví a namalovala obálku CD „Staré město“ folkové skupiny Stráníci.
Pomohla svojí ilustrací na projektu „Obnova zámku Ahníkov na Chomutovsku“ a při aktivitách k ukončení těžby hnědého uhlí na Mostecku. Obrazy Sylvy Prchlíkové  jsou v soukromých sbírkách v Německu, Dánsku, Francii, Kanadě, USA, Japonsku a v JAR.
„Maluji to, co mám ráda, objevuji pro sebe krajinky, městečka a lidi. Inspiraci nacházím všude kolem sebe, fotím si různá náměstí, procházím se krajinou a vnímám atmosféru okolí. Zajímají mě pocity osamělých žen, vztahy mezi mužem a ženou.  Jako autodidaktik se necítím vázána konvencemi, perspektivou a kompozicí. S barvami si hraji, míchám je a hledám různé tóny. Někdy se snažím o poetičnost, lehký žert, něžnost či erotiku. Všímám si obyčejných věcí, přirozenosti a věnuji se detailům,“ říká o své tvorbě výtvarnice.

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!