Nový detektor pomůže asistentům kontrolovat pískoviště

0
2245

Nový detektor kovu by měl usnadnit práci asistentům prevence kriminality při kontrole pískovišť. Pomůže jim odhalit nebezpečné předměty, jakou jsou například zrezivělé plechovky, nože a další nepořádek, který se v dětských pískovištích nalézá.

Mostečtí strážníci a asistenti prevence kriminality mají ke své činnosti nového pomocníka. Detektory kovu. Ty by měly usnadnit čištění ploch určených pro děti od nebezpečného nepořádku. „Strážníci už pomocí detektorů odhalili v pískovištích například nože, ale i jiné nebezpečné kovové předměty, jako jsou zrezivělé ostré plechovky apod.,“ informovala mluvčí mostecké městské policie Ilona Kozlová. Strážníci společně s asistenty zbavují veřejná prostranství a dětské plácky i od použitých injekčních stříkaček. „Asistenti průběžně sbírají použité jehly po narkomanech a není jich v Mostě málo. Zejména nebezpečné jsou pak na místech, kde si hrají děti. Nacházejí se na pískovištích a přilehlých místech,“ informovala dále Ilona Kozlová a dodala: „Denně sesbírají okolo dvaceti až třiceti injekčních stříkaček. Nejkritičtější je oblast u Stovky, ale nacházejí je po celém městě.“

Asistenti prevence kriminality jsou soustředěni ve městě. Ze služebny městské policie vychází do lokalit a míst, kde provádějí pochůzkovou činnost a hovoří s občany. Věnují se dětem a mládeži, navštěvují nízkoprahová centra, která se v lokalitách nacházejí. Zaměřují se na záškoláky, dětské kuřáky a podobně. V případě zjištění protiprávního jednání volají na místo strážníky městské policie. „Pochůzkovou činnost asistenti provádí i v nemocnici, kde prochází čekárny, chodby a přilehlý nemocniční areál. Během služby „nachodí“ zhruba dvacet kilometrů,“ uvedla dále policejní mluvčí.

Městská policie zaměstnává sedm asistentů prevence kriminality. Jeden romský pracovník je zařazený v Chanově. „Výhodou je, že zná místní komunitu a poměry, protože zde žije. Je k dispozici vedení místní základní školy, kam pravidelně dochází. Nejčastěji řeší kázeňské problémy jedinců, ničení majetku, provádí asistence pedagogům při obchůzkách a podobně,“ říká mluvčí Kozlová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!