Na výběr jsou termíny svatebních obřadů pro příští rok

0
492

 

Rada města Litvínova schválila termíny svatebních a občanských obřadů pro rok 2021. Na výběr je 21 termínů k uzavírání sňatků a stanoveny jsou 4 termíny konání vítání občánků do života. Dnem pro uzavírání sňatků byla určena sobota od 9 do 15 hodin. Hlavním místem pro uzavírání sňatků je obřadní síň v budově zámku Valdštejnů. Matriční úřad může povolit, na základě žádosti snoubenců, uzavření manželství na kterémkoliv jiném vhodném místě ve svém správním obvodu, i mimo dobu stanovenou městskou radou.

„Letos jsme měli k dispozici 21 termínů pro konání sňatečných obřadů a 4 termíny pro vítání občánků. Do 10. října bylo uzavřeno celkem 77 sňatků a také 2 jubilejní svatby. Mimořádný termín si svatebčané vybrali v 5 případech. Z důvodu vyhlášení nouzového stavu kvůli pandemii Covid-19 se ve 3 stanovených termínech svatby nemohly uskutečnit.

Pro rok 2021 je stanoveno opět 21 termínů pro sňatky a 4 termíny pro vítání občánků. S prvním termínem pro svatbu počítáme 16. ledna a první vítání nově narozených občánků je připraveno na 6. března. Vzhledem k možným opatřením kvůli pandemii musíme počítat i s tím, že může dojít k omezení sňatečních obřadů i vítání občánků,“ informovala nás tajemnice Městského úřadu Litvínov Eva Hojdarová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!