Při nehodách umírali lidé

0
386

Tři hasičské jednotky vyjely před půl druhou v noci k dopravní nehodě na D8 u obce Mnetěš, okres Litoměřice. Auto vylétlo z vozovky a narazilo do konstrukce dálničního přejezdu. Dva lidé uvnitř vozu na místě svým zraněním podlehli. Hasiči vyprostili zemřelé a spolupracovali s policií ČR. Dálnice směrem na Ústí nad Labem byla uzavřena.

Během víkendu, od pátku do neděle, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 65 dopravních nehod a havárií. V pátek došlo k 25 nehodám, v sobotu k 22 a v neděli k 18 nehodám. Jeden člověk byl usmrcen v pátek na Lounsku. Těžce zraněni byli 4 lidé a lehké zranění utrpělo 5 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 2 730 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 29 případech. V 11 případech byla příčinou nepřiměřená rychlost, v 5 případech nedání přednosti v jízdě a v 1 případě nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli 2 účastníci dopravních nehod.

Počet nehod během víkendu v jednotlivých okresech:  DC – 12, CV – 8, LT – 9, LN – 11, MO – 5, TP – 10, UL – 10 a dálniční odd. – 0.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!