Fotbalové EURO na náměstí: Tento pátek se vysílat nebude!

0
1696

Páteční zápas české fotbalové reprezentace se na velkoplošné obrazovce vysílat nebude. Na prvním náměstí se totiž bude ve stejný den, 17. června, konat Spanilá jízda Octavia Cup.

„Kvůli Spanilé jízdě jsme se rozhodli zápas české reprezentace tento den nevysílat, protože by se tyto dvě akce časově křížily. Na další zápasy a jejich vysílání se ale mohou občané opět těšit,“ podotkla tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Mostečtí občané mohli již v pondělí sledovat na velkoplošné televizi na 1. náměstí zápas české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy 2016. Vedení města tak plní přání občanů, kteří si promítání atraktivních sportovní přenosů na náměstí oblíbili. Během vysílání ale platí na náměstí striktní zákaz prodeje čehokoliv, včetně občerstvení. „Získali jsme licenci pro vysílání zápasů z EURa na náměstí. Jsou zde ale určitá omezení, která ve vztahu k UEFA musíme respektovat. Musí se jednat o nekomerční vysílání, s čímž je spojeno i to, že sem nemůžeme instalovat žádné občerstvovací stánky,“ upozornil mostecký primátor Jan Paparega. Město se musí řídit švýcarským právem a v případě jakéhokoliv porušení by to pro něj znamenalo vysoké sankce. „Kontrola se tu může kdykoliv objevit. Lidé proto musí respektovat, že vysílání nebude s takovým komfortem ve vztahu k občerstvení, jako bylo při posledních zápasech. Nesmí se prodávat skutečně vůbec nic. Diváci si ale mohou přinést své občerstvení a pití,“ podotkl dále primátor.

Jisté je, že vysílat se budou na velkoplošné obrazovce zápasy české reprezentace. „Pokud ale vyhodnotíme nějaký jiný atraktivní duel, tak nevylučuji, že bychom pustili i tyto zápasy,“ doplnil primátor. Licence od UEFA je pro město Most bezplatná.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!