Žádosti o podporu z COVIDU-SPORT II: poslední šance!

0
256

 Už jen do 7. prosince do páté hodiny odpoledne, je ještě možné si podat žádost o podporu z programu Covid-Sport II, který má podpořit podnikatele ve sportu. Konkrétně sportovní soutěže a sportovní kluby, které negativně ovlivnila pandemie koronaviru a s ní související mimořádná opatření.

Žádosti vyřizuje Národní sportovní agentura ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu. Podrobnosti jsou dostupné na www.mpo.cz. „Ve spolupráci s agenturou jsme připravili program pro sportovní odvětví, kde se v souvislosti s opatřeními rušila utkání a sportovní akce. V programu je alokováno 500 milionů korun a výše maximální dotace se lidí dle úrovně soutěže a konkrétního sportu. Agentura bude žádosti přijímat a hodnotit, ministerstvo bude dotace vyplácet,“ vysvětlil vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček.

„Pro mnoho českých sportovních klubů znamenalo přerušení soutěží ohrožení jejich fungování. Dotace je určena pro pokrytí ztrát pro běžné fungování sportovních klubů jako je například nájemné, startovné, cestovné, pojištění či testování a dezinfekce,“ řekl předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.

Žádosti je možné podávat do 7. prosince do 17 hodin. Elektronicky přes webovou adresu www.mpo.cz. Systém žadatele podáním potřebných dokumentů včetně příloh provede, důležité je mimo jiné zřízení e-identity. Podpora je poskytována formou dotace ex-ante. Podrobnosti k výzvě spolu s manuálem pro uživatele budou k dispozici přes výše uvedený web.

Program COVID-SPORT II je zaměřený na podporu dvou aktivit. Podpořeny budou sportovní kluby ligových soutěží nejvyšší a druhé nejvyšší úrovně ve sportovním odvětví fotbalu, ledního hokeje, basketbalu, volejbalu a házené. Druhá z aktivit se zaměří na sportovní akce, které musely být v souvislosti s vládními opatřeními zrušeny.

Alokace pro sportovní kluby ligových soutěží v odvětví fotbalu, ledního hokeje, basketbalu, volejbalu a házené je stanovena ve výši 425 mil. Kč. Druhá z aktivit se zaměří na zrušené akce v důsledku s vládními opatřeními, kde je připraveno 75 mil. Kč. (nov)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!