Město chce přivést vodu na hipodrom

0
1470

Město chce realizovat projekt vodovodní přípojky a retenční nádrže na vodu v okolí mosteckého hipodromu ze státních dotací. Potřebuje ale získat souhlas meziresortní komise.

Kvůli nedostatku vody v okolí hipodromu a golfového areálu se zde město rozhodlo postavit vodovodní přípojku a také novou vodní nádrž. Radní proto doporučili zastupitelům schválit podání žádosti o úhradu nákladů spojených s realizací díla na odstranění ekologických škod „Sportovně rekreační areál Most – Velebudice, vodovod a retenční nádrž“, které by mělo být spolufinancováno ze státního rozpočtu.

„Záměr byl takový, že zde vybudujeme retenční nádrž. Podali jsme proto žádost o dotace do Operačního programu Životního prostředí, ale nebyla úspěšná,“ informoval primátor Jan Paparega. Obdobně ani projekt na vybudování vodovodu nedopadl dobře. „Nový vodovod byl součástí velkého projektu, kdy se tu v minulosti plánovala výstavba 18jamkového golfového areálu. Meziresortní komise a ministerstvo financí nám však doporučily, ať tento projekt stáhneme. My jsme z něho nakonec vyjmuli jen část, a to právě na přípojku vodovodu spolu s retenční nádrží tak, aby to mělo smysl a mohli jsme vodu kumulovat do retenční nádrže. Rádi bychom tento projekt projednali znova v meziresortní komisi v rámci 15 ekomiliard,“ vysvětlil, jak hodlá město Most postupovat, primátor Paparega. Náklady na vybudování přípojky i nádrže by se měly pohybovat v řádu 14 milionů korun. Město ale předpokládá, že pokud dostane od Meziresortní komise zelenou a bude moci vyhlásit veřejnou zakázku na realizaci, pak by mohla být cena i nižší. „Žádost podáme v září, kdy tady bude zasedat Meziresortní komise. Zasedání bylo odloženo z června. Ještě předtím to ale musí posvětit zastupitelé,“ dodal ještě první muž města.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!