Do Josephu míří další investor

0
2086

V průmyslové zóně Joseph by měla vzniknout nová hala na výrobu obalových materiálů. Investor plánuje zaměstnat desítky nových zaměstnanců.

Mostečtí radní se mimořádně sešli, aby projednali záměr nově příchozího investora do zóny Joseph. „Je to investor, který úzce spolupracuje se společností Yankee Candle Yankee Europe Ltd., která je výrobcem voskových svíček a dalších aromatických doplňků do domácností. Jde o společnost Atlas Box. Dělají obalové materiály a kartonáže. Budou umístěni v zóně tak, aby to měli poblíž a zkrátila se jim doba transportu,“ konstatoval primátor Jan Paparega. Záměr budou projednávat a schvalovat ještě zastupitelé.

Radní dále projednávali i investiční podporu pro developerskou společnost Aleven Most a.s., v jejímž areálu závodu působí společnost RAI Most a.s. Ta je výrobcem palubních desek a dveřních panelů do osobních automobilů. „Tento závod bude expandovat. V rámci prodeje pozemků, který se bude schvalovat, to původně nevypadalo, že si sáhnou na investiční podporu města. Ale nyní se zavázali k vytvoření více jak sto nových pracovních míst,“ podotkl náměstek primátora Marek Hrvol. Společnost Aleven navíc plánuje vybudování výzkumného vývojového střediska, což je také jednou z podmínek, za kterou se dá poskytovat investiční podpora dle pravidel města Mostu. „Investiční podpora může být maximálně do částky dvou set tisíc eur. V tomto případě vše nasvědčuje tomu, že právě na ni investor dosáhne,“ komentoval náměstek Hrvol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!