Veřejnost může mluvit do nového plánu rozvoje města

0
514
Město Litvínov v současné době zpracovává nový rozvojový dokument s názvem Program rozvoje města Litvínova na roky 2021 – 2027 (dále jen PRM Litvínov 2021 – 2027). Účelem dokumentu je formulovat základní dlouhodobé cíle dalšího rozvoje a vymezit priority a nástroje pro jejich dosažení.
Přípravy dokumentu se účastní kromě vedení města a pracovníků městského úřadu také volení členové zastupitelstva, zástupci městských organizací, představitelé neziskových organizací i subjektů v oblasti kultury a volného času. V říjnu loňského roku proběhla mezi obyvateli Litvínova anketa, kde se mohli účastníci vyjádřit k úrovni jednotlivých oblastí života ve městě a navrhnout, na které z nich by se mělo město v příštích letech zaměřit především.
Celý PRM Litvínov 2021 – 2027 se bude skládat ze dvou hlavních částí, a to z (A) analýzy a (B) návrhové části s plánem implementace.
Obě části připravovaného PRM Litvínov 2021 – 2027 budou před projednáním v orgánech města zpřístupněny veřejnosti k připomínkování, bohužel pouze prostřednictvím e-mailu, neboť stávající situace neumožňuje svolání klasického veřejného projednání dokumentu.
Ukončení prací na programu rozvoje je plánováno na červen 2021, kdy by mělo proběhnout schválení jeho finální verze zastupitelstvem města.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!