Hejtman jednal se zástupci společnosti Microsoft ohledně informačních systémů do škol

0
461
Na krajském úřadě se uskutečnila schůzka hejtmana se zástupci společnosti Microsoft, kde se řešila problematika informačních systémů této společnosti používaných v příspěvkových školách Ústeckého kraje. Proto nabídl hejtman Jan Schiller starostkám a starostům spolupráci při nákupu a provozování informačních systémů pro jejich školská zařízení.
Zejména v této problematické době se jedná o významnou pomoc nejen při distanční výuce. Díky tomuto partnerství dochází k výrazné úspoře při nákupu nové výpočetní techniky, kterou je možné kupovat pouze s minimálním softwarovým vybavením. Pro školy, pedagogy, studenty a rodiče to přináší jednotné prostředí pro sdílení dokumentů, elektronickou komunikaci a videokonferenční řešení.

„Po jednání se společností Microsoft bychom Vám rádi nabídli možnost využití stejný cenových a produktových podmínek jako čerpá Ústecký kraj pro vaše školské organizace. Vše je možné řešit přistoupením k aktuální licenční smlouvě se společností Microsoft (ESS) platné do 31. 1. 2023 a to buď na úrovni vašeho města, nebo na úrovni jednotlivých školských zařízení,“ uvedl v dopise starostům hejtman Jan Schiller.

Ústecký kraj má již čtvrtým rokem uzavřenou smlouvu s partnerem Microsoftu – společností SoftwareOne. Díky této smlouvě mohou všechna školská zařízení zřizovaná Ústeckým krajem používat nejnovější programové vybavení jako kancelářský balíček.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!