Krajská zdravotní získala statut centra komplexní kardiovaskulární péče

0
438

Krajská zdravotní získala od Ministerstva zdravotnictví České republiky pro pracoviště Kardiocentra v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem statut centra vysoce specializované komplexní kardiovaskulární péče pro dospělé. Krajská zdravotní je největším poskytovatelem lůžkové zdravotní péče v České republice.

Vedení společnosti, za významné podpory vedení Ústeckého kraje, usilovalo o rozšíření statutu centra vysoce specializované kardiovaskulární na komplexní prakticky čtyři předchozí roky. V lednu 2018 bylo vedle zavedené Kardiologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Masarykovo nemocnici v Ústí nad Labem založeno kardiochirurgické oddělení.Na podzim téhož roku pak kardioanesteziologické oddělení. Následně vzniklo v roce 2019 vše zastřešující Kardiocentrum. Kooperující zdravotnická pracoviště se přestěhují do nového pavilonu, který se v říjnu 2020 začal stavět v areálu ústecké Masarykovy nemocnice na Severní Terase.

Jsme velmi rádi, že se může Krajská zdravotní pochlubit tím, že v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, která pod naši společnost spadá, začne fungovat komplexní Kardiocentrum, které bude pacientům z Ústecka poskytovat tu nejšpičkovější zdravotní péči. Všem, kteří se na vzniku tohoto projektu podíleli, patří obrovský dík,“ uvedl generální ředitel společnosti Petr Malý.

„Ischemická choroba srdeční je nejčastější příčinou úmrtí v České republice a její největší výskyt je v Ústeckém kraji. Proto se vybudování Kardiocentra a získání statutu pracoviště zajišťujícího komplexní kardiovaskulární péči pro obyvatele širokého regionu jeví jako logický krok. Velmi mě těší, že se nám to daří,“ zdůraznil přednosta kardiologické kliniky a vedoucí Kardiocentra Pavel Červinka.

Když jsme začali v úvodu roku 2018 budovat kardiochirurgii, věděli jsme, že půjde o velkou výzvu, ale nedokázali jsme si představit, jak náročné to bude. Zázemí pro toto vysoce specializované zdravotnické pracoviště se v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem rozvíjelo postupně a již se těšíme na práci v novém, připravovaném pavilonu. Děkuji vedení společnosti Krajská zdravotní za úsilí, které projektu budování kardiochirurgie i nadále věnuje,“ řekl MUDr. Miroslav Kolesár, primář ústeckého kardiochirurgického oddělen

Na fotografii MUDr. Pavel Červinka během výkonu na katetrizačním sále v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!