Vyjížďka motorkářů „KOLAMA DOLŮ“ odstartuje na mosteckém polygonu

0
511

První společná vyjížďka motorkářů startuje 17. dubna. Proběhne i na Polygonu mosteckého autodromu.

Jedná se již o 3. ročník preventivního projektu Kolama dolů zaměřeného na vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. „V nelehké době různých opatření a vzhledem k nezdaru konání akce v loňském roce, kdy jsme nemohli projekt realizovat z důvodu pandemie, která bohužel přetrvává, se nám snad podaří uskutečnit letošní ročník,“ říká David Suchan a věří, že i díky projektům v rámci bezpečnosti na pozemních komunikacích se podaří snížit i smrtelné následky motorkářů oproti jiným rokům.

Letos proběhne 10 společných jízd s následnou bezplatnou ukázkou výcviku na daném polygonu. Do projektu se zapojují všechna centra bezpečné jízdy v České republice. „Samozřejmě budeme ctít v tu dobu vyhlášená omezení a opatření platná na území republiky. Proto sledujte web Policie ČR na mvcr.cz o aktuálních informacích. Není vyloučeno, že případně budeme opět nuceni jednotlivé akce nebo celý projekt letos zrušit,“ dodal David Suchan.

Výjezd motorkářů proběhne vždy organizovaně z předem určeného místa za doprovodu dopravních policistů na motocyklech. Společná jízda se uskuteční na stanovené trase dlouhé 80 až 90 km. Po dojetí do výcvikového centra se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu. Na jednotlivé jízdy se mohou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie ČR. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximálně 250 účastníků. Sraz na všechny jízdy bude na předem určeném místě vždy od 9 hodin. Příjezd na polygon je ve 12 hodin, kde budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit. Akci pořádá Dopravní policie ČR s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR.

Na jednotlivé jízdy se mohou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie ČR. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximálně 250 účastníků.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!