Krajská zdravotní převzala litoměřickou nemocnici

0
633

Krajská zdravotní má od 1. dubna 2021 šest lůžkových zdravotnických zařízení, které spravuje pro Ústecký kraj. Ten je jediným akcionářem společnosti, pod níž patří dalších pět nemocnic – v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově. Převzetím nemocnice v Litoměřicích byla fakticky završena dohoda uzavřená mezi Ústeckým krajem, Krajskou zdravotní, městem Litoměřice a Nemocnicí Litoměřice.

„Nemocnice Litoměřice se dnes oficiálně začleňuje do Krajské zdravotní, a.s. Nemocnice Litoměřice je jedním z významných poskytovatelů zdravotní péče v Ústeckém kraji a KZ toto intenzivně vnímá. Tento krok, spojení vzájemných sil a zkušeností, má jednoznačně jasný směr – chceme, aby byla obyvatelům kraje poskytována péče na co nejprofesionálnější úrovni a v co nejvyšší kvalitě,“ uvedl při dnešním podpisu předávacího protokolu předseda Představenstva Krajské zdravotní Adam Vojtěch.

„Dnešním dnem jsme završili několikaměsíční proces příprav, který je logickým krokem k zajištění dalšího dlouhodobého udržitelného rozvoje litoměřické nemocnice. Jsem přesvědčen, že tento krok znamená pro naše pacienty i zaměstnance zkvalitnění zdravotních služeb poskytovaných touto nemocnicí,“ řekl ředitel Nemocnice Litoměřice Radek Lončák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!