Na našem čtvrtém titulu má velkou zásluhu Dušan Poloz, říká manažer Jung

0
1547

Od zisku čtvrtého titulu pro mistra ČR proteklo již hodně sektu a uplynulo několik dní. O finálových zápasech a pocitech jednotlivých hráček toho bylo napsáno hodně. Jak ale letošní finále viděl z pozice manažera klubu DHK Baník Most Rudolf Jung a co všechno rozhodlo, že jsme otočili stav finálové série. O tom v následujících řádcích.

„Letošní finále play off se Slavií bylo hodně podobné tomu před dvěma lety, ve kterém Slavia po prvním zápase v Mostě a třetím celkově vytahovala trička s potiskem pro mistry ČR a následující tři zápasy po sobě pak prohrála. Samozřejmě smekám před ní a Petrou Vítkovou, kam až ji dovedla. Byla skvělou hráčkou, která kam přišla, tam se dařilo, a právem tak byla nazývána štístkem. Naše obava o zisk titulu pro mistryně ČR proto byla letos na místě,“ říká hned v úvodu Jung s tím, že naštěstí pro tým Černých andělům v nadsázce může říct, že Petry “štístko” je už pryč. „Navíc v Mostě začalo období nových štístek. Kateřina Dvořáková, Dominika Müllnerová, Eva Bezpalcová a Petra Růčková totiž získaly všechny čtyři po sobě jdoucí tituly pro mistryně ČR,“ řekl dále manažer klubu.

„Po prvním domácím prohraném finálovém zápase se náš tým semknul. V Praze pak předvedla Dominika Müllnerová a celé družstvo perfektní výkon. Když se ale podívám na soupeře, tak třeba Tereza Pokorná odehrála v Mostě neskutečně dobrý zápas. Další dva zápasy v Praze pak podle mě měla nejvíce technických chyb. Právě u Terezy jsem viděl největší rozdíl ve výkonu, čímž nechci nijak snižovat její kvality. Na hráčkách Slavie bylo vidět, že historii a zkušenost z finálových zápasů s námi mají ve svých hlavách a podvědomě na to od prvních minut zápasů v Praze myslely. Myslím, že se z toho pro Slavii stává takový mostecký syndrom,“ pokračoval dále Jung.

Systém, kterým se hrají finále poslední 3 roky, jeden zápas doma a dva následující zápasy venku s tím, že se začíná u hůře postaveného týmu, je těžký pro oba dva soupeře. Všem trenérům, kteří v Mostě trénovali, se nelíbí.

„Podle mě je pěkný, i když náročný. Myslím si, že by tento systém měl zůstat zachován, protože před oba soupeře staví těžké výzvy a v každé své fázi je náročný na psychiku. Domácí tým musí doma vyhrát a pak jede na dva zápasy ven. Rozhodne fyzická připravenost. A ta se ve finálových zápasech mezi námi a Slavií nedala srovnávat. Navíc, jak jsem již říkal, bylo to hlavně o hlavách slávistek, které se s tím nedokázaly srovnat. Pro mě, z pozice manažera klubu Černých andělů a konkurenta Slavie, bude důležité, aby tento mostecký syndrom působil na slávistky nejen následující sezonu, ale co nejdéle,“ doplňuje.

A co podle Junga rozhodlo, že Most počtvrté za sebou získal titul mistra ČR?

„V prvním domácím finálovém zápase jsme předvedli katastrofální výkon, ale měli jsme týden na přípravu. Hráčky Slavie doma předvedly také katastrofální výkon, ale oproti nám měly jen 24 hodin na poučení se z vlastních chyb. A troufám si říct, že jsme finále vyhráli i zásluhou našeho bývalého trenéra Dušana Poloze. Na našem čtvrtém mistrovském titulu tak má velký podíl. Jako komentátor moderoval finálové zápasy na Slavii. A jelikož vím, že je velkým mentorem Petry Vítkové, svými komentáři pro televizní přenos nám pomohl. Věděl jsem, že na něj Petra Vítková hodně dá, a tak po důkladném rozboru televizního přenosu trenér Peter Dávid přesně věděl, co s největší pravděpodobností můžeme očekávat během třetího finálového zápasu. A na co konkrétně nás připravil? Na změnu obranného ofenzivního systému Slavie, která měla více riskovat, např. 1:2:3 nebo 1:5, případně nějakou jednoosobkou nebo dvouosobkou. Okamžitou reakcí Petera Dávida bylo stažení pozice pivota hraním na čtyři spojky a dvě křídla s tím, že Lucia Súkenníková dostala úlohu na spojce tak, aby vynikla její rychlost a účinnost jedné na jednu, kde nemá konkurenci. Všechny názory a myšlenky, které Dušan Poloz ve druhém finálovém zápase ze své komentátorské pozice vyslovil, tak pro nás byly rozhodující v přípravě na třetí finálový zápas. Závěrem bych rád řekl, že všechny trofeje, které jsme za celou historii získali, jsou zásluhou nejen našich hráček, ale i trenérů, kteří u nás působili a na kterých se velkou měrou podíleli. Proto jsou jim naše trofeje u nás kdykoli k dispozici,“ uzavřel Rudolf Jung, manažer DHK Baník Most.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!