Školáci se v září vrátí do moderních učeben, hasiči už vyhlížejí novou přístavbu

0
318

 

Radní schválili zadávací dokumentaci veřejné zakázky na výběr dodavatele akce „Modernizace infrastruktury základních škol v Litvínově, dodávky – 1. etapa“ zadávanou otevřeným řízením v nadlimitním režimu. Tato etapa se týká základních škol v Ruské ulici a Podkrušnohorské ulici na Osadě. Jde o dodání nábytku a pomůcek, které jsou určeny převážně pro odborné a jazykové učebny, u nichž dojde k rekonstrukci a modernizaci v rámci souběžně probíhající zakázky na stavební práce.

Výdaje za dodávky nábytku a pomůcek do učeben se v této etapě vyšplhají na téměř 9 mil. Kč bez DPH. Město se úspěšně ucházelo o dotaci IROP, z programu Infrastruktura pro uhelné regiony (Karlovarský, Moravskoslezský a Ústecký), výzvy č. 92, vyhlášeném Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

Dále město vyhlásilo veřejnou zakázku s názvem „Modernizace infrastruktury základních škol v Litvínově, stavební práce – 1. etapa“. V tomto případě jde o zjednodušené podlimitní řízení. Cílem zakázky je např. zajištění bezbariérového pohybu v prostorách těchto základních škol.

Přestavovat se bude také u Jednotky sboru dobrovolných hasičů Litvínov-Hamru. V srpnu by měl vítěz veřejné zakázky „Přístavba technického zázemí pro JSDH Litvínov-Hamr, Jandečkova č. p. 20“ zahájit práce. Radní schválili znění i této veřejné zakázky formou zjednodušeného podlimitního řízení. Momentálně se dobrovolní hasiči dělí o budovu s klubem seniorů. Hasičské vozy parkují a další vybavení mají uskladněné v několika prostorách nedaleko této hasičárny, což komplikuje provoz a prodlužuje dobu výjezdu hasičů k nahlášeným událostem.

Po rekonstrukci budou mít jak hasiči, tak klub seniorů vstup do budovy zvlášť. V přístavbě budou tři garážová stání pro hasičské vozy a různé sklady pro techniku a čištění. Před vjezdy do garáží bude vytvořena zpevněná plocha pro možnost parkování a mytí požární techniky.

Předpokládaná cena zakázka činí 12,5 mil. Kč bez DPH. Vše by mělo být dokončeno do 11 měsíců od zahájení prací. Město se u této akce úspěšně ucházelo o dotaci Ministerstva vnitra ČR, generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, z programu: Účelové investiční dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!