Festivalový orchestr Petra Macka zve do mosteckého divadla na koncert LÁZEŇSKÉ GALA

0
483

thumbnail of MMMM – plakaty cerven 2021 MostV Městském divadle v Mostě uvede Festivalový orchestr Petra Macka 14. června první a zřejmě i jediný koncert sezóny, která se nekonala. Do divadla je možné pozvat pouze 250 diváků, pročež neváhejte a vstupenky, které jsou již v prodeji, zakupte včas. Těšit se můžete na LÁZEŇSKÉ GALA. Uslyšíte slavné árie a dueta z operet. Tento večer je poděkováním všem zdravotníkům a záchranářům, kteří pomáhají v boji proti epidemii koronaviru.

Koncert je současně oslavou třiceti let existence orchestru, dvacetileté spolupráce s Ústeckým krajem a třicetileté spolupráce s městem Most. Festivalový orchestr založený a vedený uměleckým šéfem Petrem Mackem je hudební těleso složené z předních profesionálních umělců Ústeckého kraje a Podkrušnohoří. Jeho cílem je obohatit hudební život v Ústeckém kraji a také propagovat české hudební umění v Čechách i v zahraničí.

Festivalový orchestr Petra Macka již pravidelně 30 sezón realizuje koncerty krásné hudby v rámci Festivalu v městských divadlech v Mostě a Chomutově i dalších městech Ústeckého kraje a České republiky. Uměleckou činnost tohoto tělesa podporuje celá řada sponzorů a mecenášů. Každou sezónu navštěvuje koncerty téměř 3000 posluchačů. V zahraničí hostoval v Německu, Rakousku, Itálii, Švýcarsku, kde propagoval české hudební umění na špičkové evropské hudební úrovni.

Za dobu své existence orchestr spolupracoval se slavnými českými umělci jako např. Josef Suk, Eva Urbanová, Václav Hudeček, Gabriela Beňačková, Ivan Ženatý, Lubomír Brabec, Josef Špaček, Pavel Šporcl, Václav Petr, Ivan Klánský, Eva Pilarová, Jitka Zelenková, Věra Gondolánová, Jan Smigmator, Tomáš Savka, Bára Basiková, Dasha a mnoho dalších. Těleso řídili známí dirigenti Vladimír Válek, František Vajnar, Tomáš Koutník, Miloš Formáček, Jiří Štrunc, David Švec, Václav Blahunek, Stanislav Vavřínek, Martin Peschik a řada dalších. Umělecký šéf těles, kapelník a kontrabasista Petr Macek je nositelem ceny města Mostu a medaile hejtmana Ústeckého kraje.

Koncert mohou navštívit posluchači pouze s prokazatelnými negativními testy a nebo s očkováním proti covid-19.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!