Chirurgové z Masarykovy nemocnice začali operovat v Rumburku

0
792
(ilustrační foto, Krajská zdravotní, a.s.)

Operační sály v Lužické nemocnici v Rumburku začali tento týden využívat chirurgové z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jednalo se o výkony odpovídající vybavení a možnostem rumburské nemocnice.

Vedení Krajské zdravotní tak potvrdilo svá předchozí tvrzení, že mu jde o efektivnější využití nemocničních kapacit tak, aby se vyšlo vstříc obyvatelům Ústeckého kraje, kterým byly díky pandemii covidu-19 odložené plánované operace.

„Vše dopadlo skvěle. Musím pochválit nejen své kolegy z Masarykovy nemocnice, ale také personál rumburské nemocnice. Všichni odvedli plně profesionální výkon na vysoké úrovni,“ komentuje spolupráci s Lužickou nemocnicí primář Chirurgického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Martin Sauer. Lékaři v Rumburku odoperovali pacienty připravené k plánovaným operacím žlučníku a kýly.

V nastavené spolupráci bude Krajská zdravotní pokračovat. „Ukazuje se nám, že je to jedna z cest, jak ulevit dalším našim zařízením. Pacientů na plánované výkony čeká opravdu hodně, proto jim v případech, kde to je možné, nabízíme možnost operace v rumburské nemocnici. Nemusí tak prodlužovat své zdravotní problémy,“ říká generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý.

Lužická nemocnice se stane oficiálně součástí Krajské zdravotní již o letošních prázdninách, konkrétně 1. července. Cílem vedení společnosti je z vybudovat z Lužické nemocnice zařízení, které bude poskytovat pacientům plně profesionální péči odpovídající dnešním standardům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!