Víkend otevřených zahrad i v parku Střed – už tuto neděli!

0
367

Na letos první velkou akci se chystá park Střed v Mostě. Nadace Proměny Karla Komárka ve spolupráci s městem poskytne lidem v neděli 13. června od 14.00 hodin prostor pro tělesné a duševní odreagování. Na program se dostaly sportovní workshopy včetně tréninku pro děti s legendárními házenkářkami Černí andělé, procházka s architekty o budoucí podobě parku, hudba a mnoho dalšího. 

Park ožije během celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad. Nadace a město připravily aktivní zábavu pro lidi všech věkových a společenských skupin. Poprvé se budou konat sportovní workshopy. Lidé se kromě ukázkového tréninku pro děti s vítěznými házenkářkami týmu Černí andělé mohou těšit na nacvičování držení rovnováhy na popruhu slackline, na skateboarding či na pétanque.

„Víkend otevřených zahrad představuje jedinečnou příležitost přiblížit proměnu parku lidem. Nabídneme komentovanou prohlídku s architekty, na které občanům ukážeme, jak bude místo v budoucnu vypadat. Obyvatelé Mostu pro nás byli, jsou a budou cenným zdrojem informací, majících dopad na kvalitu proměny,“ řekla ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová s tím, že výsledná podoba parku odrazila potřeby města a občanů.

Návštěvníky čeká kromě sportu také kulturně laděný program. Do parku se totiž vrátí výstava historických fotografií a vzpomínek pamětníků, budoucí podobu parku zase přiblíží nové výstavní panely. Děti se na vzdělávací stezce Střediska volného času dozví informace o Zemi nebo o tom, jak se správně chovat v přírodě, dostanou prostor také na kreslení.

„Že má park Střed potenciál se díky lidem znovu probudit k životu, dokázala řada úspěšných akcí v minulých letech, které do parku přilákaly stovky návštěvníků ze všech částí města. Věřím, že se podaří i ta letošní,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega, který zároveň pozval Mostečany k poslechu a tanci v doprovodu Big Band Zdenka Tölga a žáků Základní umělecké školy F. L. Gassmanna.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!