Nebezpečné známosti uzavřou některé zámky – teď to budou Ploskovice

0
1792
Román Nebezpečné známosti francouzského autora Choderlose de Laclose se dočká dalšího filmového zpracování. Tvůrci si pro kulisy dobového seriálu vybrali hned čtyři památky v Ústeckém kraji.
Příběh dvojice bývalých milenců, která se snaží využívat druhé pomocí svádění, je českým divákům znám i díky filmovému zpracování režiséra Miloše Formana (Valmont, 1989). Nový televizní seriál americko-kanadské produkce v Čechách zajišťuje společnost Czech Anglo Pictures.
V Ústeckém kraji proto budou některé památky kvůli natáčení pro veřejnost nepřístupné. Zatímco na státním zámku v Libochovicích už filmaři skončili. Nyní bude až do začátku července omezen provoz na státním zámku Ploskovice. Následně se filmový štáb přesune do areálu kláštera v Doksanech a na zámek v Roudnici nad Labem.
Ústecký kraj je krajem rozmanitostí a kontrastů, v němž filmaři nacházejí jedinečné krajinné scenérie takřka pro jakýkoli filmový příběh. „Producentům a tvůrcům prostřednictvím Filmové kanceláře Ústeckého kraje nabízíme spolupráci a pomoc tak, aby pro ně bylo natáčení v našem regionu co nejefektivnější a aby se k nám vraceli. Tímto chceme požádat veřejnost, aby počítala s tímto krátkodobým omezením, a spolu s filmaři je prosíme o shovívavost,“ uvedl k přínosům filmování v kraji náměstek hejtmana Jiří Řehák.
V hlavních rolích seriálu se objeví Alice Englert jako markýza de Merteuil a Nicholas Denton jako vikomt de Valmont. „Jsme velice rádi, že si produkce vybrala právě památky Ústeckého kraje. Rozsah natáčení je značný a zahrne bezmála 22 natáčecích dní v prvním natáčecím bloku. Tvorba seriálu s sebou nese i výrobu a výstavbu dekorací nebo přípravu speciálních masek a rekvizit,“ dodala k natáčení Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!