Potřebujete poradit? Občanská poradna řeší s klienty problémy s dluhy i s rozvody

0
339
Občanská poradna, která působí na Mostecku již přes 15 let, obslouží ročně téměř tisícovku klientů v nepříznivé sociální situaci. Služba je bezplatná a klient může vystupovat anonymně. V roce 2017 z důvodu vysoké potřebnosti se otevřela Občanská poradna také v Litvínově. Neposkytuje právní poradenství! Mezi nejčastěji řešené zakázky patří oblast dluhové problematiky. Klient se však na službu může obrátit i v jiné záležitosti – například pokud prochází rozvodovým řízením a potřebuje citlivě uspořádat péči o děti.
V tomto směru je poradna zapojena do Cochemské praxe při Okresním soudě v Mostě. V týmu působí externí mediátorky, které napomáhají komunikaci rodičům v procesu rozvodu s ohledem na prioritní potřeby dětí v situaci rozpadu rodiny. Nabízí možnost online konzultací s poradcem.
V roce 2018 získala občanská poradna akreditaci od Ministerstva spravedlnosti pro zpracování a podání insolvenčních návrhů, na něž se poradna specializuje. Úzce spolupracuje s významným regionálním zaměstnavatelem – společností Sev.en Energy. V Důlních novinách měsíčně vycházejí tematické články ohledně legislativních novinek v oblasti exekucí a oddlužení, finanční gramotnosti, ochrany spotřebitele, sdíleného rodičovství apod.
Občanská poradna Most a Litvínov je od roku 2006 členem Asociace občanských poraden, která garantuje odbornou kvalitu poskytovaného poradenství. Při poskytování služby se řídíme Chartou občanských poraden a Etickým kodexem občanského poradce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!