Novinky v knihovně: platby on-line a nové e – knihy

0
420

Městská knihovna Most připravila pro své čtenáře dvě novinky. První je on-line platba, tedy možnost platit poplatky přes takzvanou on-line platební bránu. Nově je možné i půjčování dětských e-knih.

On-line platby
Od 1. července 2021 mohou všichni uživatelé knihovny, kteří potřebují zaplatit knihovně nezbytné poplatky, klidně zůstat doma či platbu provést z dovolené v kempu nebo u moře. Dosavadní nutnost přijít osobně do knihovny a platit hotově či platební kartou odpadá, lze využít podobného způsobu placení jako v e-shopech, na který si už mnoho lidí zvyklo.

Jak tedy zaplatit? Jednoduše: prostřednictvím platební brány ComGate. Tedy odkudkoli a kdykoli, pohodlně, rychle a bezpečně. Vše lze vyřídit z vašeho čtenářského účtu.

Nebojte se na detaily této novinky zeptat, pracovníci knihovny vám vše rádi vysvětlí.
E-knihy nově i pro děti 
Doposud v nabídce byla jen literatura pro dospělé, nově – přes on-line katalog knihovny – se výběr rozšířil i na tituly dětské literatury (pro nejmenší, beletrie i naučné literatury).

Registrovaní uživatelé jistě ocení tuto novou službu, zvláště v nadcházejících dnech školních prázdnin. Během jednoho měsíce je možné vypůjčit si zdarma celkem pět elektronických knih, takže i dětští čtenáři se budou moci pochlubit elektronickou knihou ve svém mobilním zařízení a přečíst si ji úplně stejně jako dospělí.

„Dostupných titulů stále přibývá, nyní je jich už něco kolem dvou tisíc,“ informuje ředitel knihovny Petr Petrik.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!