Jaklík připravil děti na prázdniny

0
399

Poslední předprázdninový měsíc věnovala preventistka Městské policie Litvínov Michaela Hejčová přípravě dětí na prázdniny. Učily se, jak se chovat u vody, proč neobtěžovat okolí hlasitou hudbou a užily si oslavy dne dětí.

„Prázdninové měsíce jsou pro děti nejhezčími z roku. Ale i během léta na ně číhá mnoho nebezpečí. Zejména při koupání mohou přijít k úrazu. Zaměřili jsme se proto na bezpečí při koupání,“ uvedla Michaela Hejčová. Prevetivní akci nazvala Léto, koupání a další. Děti si během jednoho odpoledne povídaly o tom, jak se chovat na koupališti, jak u neznámé vody, co si mohou dovolit u rybníka. Seznámily se s největšími světovými přístavy a užily si hodně srandy.

Další akcí, kterou pro děti preventistka připravila, byly Hudební hádanky. „Zaměřili jsme se na nešvar, který se řeší ve všech městech, Janov nevyjímaje. Lidé často ruší své okolí hlasitou reprodukovanou hudbou. Ať už se jedná o  hlasitou hudbu z bytů nebo písničky z přenosných reproduktorů,“ říká Michaela Hejčová. Děti si během akce vyzkoušely, jak může hlasitá hudba obtěžovat, obstály i v improvizaci a v hudebních hádankách byly jasnými vítězi na dospělými, kteří se akce také zúčastnili.  Další větší akcí byla tradiční oslava dětského dne, soutěžemi a zábavnými hrami zpestřené odpoledne tentokrát ve znamení novinek a neobvyklých činností, prostě legrace a zábava.

Na konec školního roku připravila preventiskta Městské policie Litvínov Michaela Hejčová řadu preventivních akcí také pro děti v mateřinkách i základních školách. Zvídálci v Kaštánku v Bezručově ulici i jejich mladší spolužáci, stejně tak Sovičky v Horním Jiřetíně, si v rámci projektového dne stejně jako i obě janovské školky procvičili téma Osobní bezpečí v létě. Děti se dozvěděly hlavně to, jak se chovat u vody, na koho si dávat pozor a jak reagovat v případě, že hrozí bezprostřední nebezpečí. Děti z janovské základní školy si připomněly v rámci preventivní akce na téma Doprava, jak se správně chovají chodci. Akce byla zaměřena také na letní sporty a chování dětí na sídlišti v době volna. V objektu Oblastní charity Janov připravila preventistka besedu na téma Bezpečné koupání v létě zaměřenou na rizika v oddechovém areálu Nové Záluží a koupání v přírodních vodách. Besedy se zúčastnil také velitel Městské policie Litvínov Martin Klika, který klientům oblastní charity přiblížil působení strážníků v Janově a prevenci kriminality včetně činnosti nízkoprahového centra Jaklík.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!