Na Mostecko přichází nová vysoká škola

0
1362

Na Mostecku se otevírá od září nová pobočka soukromé vysoké školy BIBS. Je zaměřená na ekonomiku a management, ale také na studium MBA a firemní vzdělávání Leadership Academy. Výjimečná je v tom, že kombinovaná forma studia umožňuje skládat zkoušky online.

BIBS je jedna z největších a nejstarších soukromých vysokých škol v České republice. Od roku 1998 ji absolvovalo už 3400 studentů. Škola působí v Brně, Praze a Bratislavě. Nově by se měla otevřít i u nás, konkrétně v Litvínově.

Asi největším lákadlem pro studenty je forma, jakou mohou studium absolvovat. Kombinované studium nabízí flexibilní studijní řád a prostřednictvím počítače a internetu absolvovat zkoušky online. Školu proto mohou zvládnout i studenti při zaměstnání. „Studenti nemusejí absolvovat semináře a přednášky, které probíhají klasicky v domovském sídle školy, v Brně. Konzultace s lektory, ale i zkoušky probíhají přes počítač. Ke zkoušce se ale musí student dostavit do naší učebny, kterou tady teď na severu Čech vytvoříme. Zkušební testy a programy jsou totiž funkční jen na našich počítačích,“ přiblížil způsob studia na BIBS předseda představenstva B.I.B.S., a. s. Tomáš Prejza. Jedinou výjimkou, kdy student skládá zkoušku ústně, je státní závěrečná zkouška.

Podmínkou pro studium na vysoké škole BIBS je u bakalářského programu maturita u magisterského programu pak znalost angličtiny na takové úrovni, aby zvládli studenti výuku v angličtině. Stejně tak si musí zaplatit školné, které činí pětačtyřicet tisíc korun ročně v bakalářském studiu. „Abychom na Mostecku mohli otevřít další pobočku naší školy, musíme sehnat alespoň kolem třiceti, ideálně kolem padesáti studentů. Zájemci se mohou hlásit už nyní. Čas mají ale ještě i v průběhu září,“ uvedl Tomáš Prejza. Studenti mohou studovat na BIBS obor ekonomika a management jak v tříletém bakalářském, tak i v navazujícím magisterském programu. „Výhodou je navazující magisterské studium. Po úspěšném absolutoriu studenti získávají plnohodnotný titul magistra (MSc), kterým se mohou prokazovat nejen u nás, ale i v Británii,“ říká dále Tomáš Prejza. Absolventi školy získají široké uplatnění na trhu práce, a to zejména u zahraničních firem působících u nás ve velkém měřítku. „Všechny tyto společnosti titul MSc velmi uznávají. V Británii jde o velmi rozšířený titul,“ podotýká Tomáš Prejza a dodává: „Naše škola patří také k největším poskytovatelům MBA u nás. Na tento plnohodnotný titul máme ochrannou známku, kterou má u nás jen několik málo zahraničních škol. Nejde jen o profesní kurz, který mnozí v ČR absolvovali a zaměňují ho s ním.“

Bližší informace o vysoké škole BIBS najdete na www.bibs.cz.

Zájemci o studium se mohou obracet na paní Langerovou, e-mail: langerova@bibs.cz, tel.: 775 879 903.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!