Očkování v Janově

0
467

Ve druhé polovině srpna zajistí Krajská zdravotní, a.s. v Janově očkování proti nemoci COVID-19 bez registrace v mobilním očkovacím místě. V současné době asistentky prevence kriminality o možnosti očkování bez registrace informují obyvatele sociálně vyloučené lokality. „V Janově žijí také lidé, kteří nemají dostatečný přístup k informacím, nebo je sami nezvládnou vyhodnotit a potřebují, aby jim situaci někdo vysvětlil. Někteří nemají přístup k internetu, nebo nezvládnou samotný proces registrace. Asistentky prevence kriminality s velikou znalostí místních poměrů navštívily rodiny, u kterých předpokládaly, že pomoc potřebují. Vysvětlily jim veškeré přínosy očkování a přednesly jim možnost očkování bez registrace,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Martin Klika. V současné době evidují asistentky prevence kriminality zhruba dvě stě lidí z Janova, kteří mají o očkování bez registrace zájem.

Strážníci při hlídkové činnosti informovali o možnosti očkování bez registrace také litvínovské bezdomovce. „V tomto případě je situace ještě složitější. Někteří z obyvatel stanového městečka ani netušili, že se už proti COVID-19 očkuje. Hygiena a bezpečnostní hygienická opatření související s pandemií se v případě lidí bez domova kontrolují a vymáhají jen velmi složitě. Očkování je pro ně nesmírně žádoucí. V tomto případě by se jednalo o jednodávkovou vakcinaci Janssen od firmy Johnson & Johnson,“ uvedl Martin Klika. Dopravu bezdomovců, kteří projevili o očkování zájem, by v době aplikace vakcíny zajistila Městská policie Litvínov. Zájem má z pětadvaceti oslovených zatím čtrnáct lidí.

Činnost asistentek prevence kriminality v Janově je finančně podpořena z Operačního programu Zaměstnanost v rámci projektu Zvýšení bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách v Litvínově

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!