Studenti mohou v září žádat o dotaci na příští školní či akademický rok

0
469
Foto: Martina Hromádková

Nadaní studenti denního studia státních či veřejných škol (středních, vyšších odborných i vysokých) mohou od města získat dotaci na podporu studia. Požádat o ni musejí prostřednictvím webové aplikace v termínu od 1. do 30. září letošního roku.

Finanční příspěvky města Mostu nadaným studentům, poskytované dříve formou daru, jsou od minulého roku poskytovány prostřednictvím dotačního programu. Jeho účelem je finanční podpora nadaných studentů s trvalým bydlištěm na území okresu Most, jejichž finanční situace jim komplikuje nebo neumožňuje studium na veřejné/státní střední, vyšší odborné nebo vysoké škole. Příjemce dotace musí přijmout závazek následné produktivní činnosti ve stanoveném trvání na území okresu Most (za každý podpořený ročník studia jeden rok práce).

Základními podmínkami, které musí žadatel o dotaci splňovat, jsou: místo trvalého bydliště (okres Most), dodržení stanoveného prospěchu v uplynulém školním/akademickém roce (max. 2,0), prezenční (denní) studium na veřejné či státní škole (nikoliv soukromé), nepříznivá finanční situace žadatele. Dotace je určena na výdaje spojené se studiem.

Minimální výše 1 dotace je 10.000 Kč; při nedokončení/přerušení podpořeného ročníku či změně oboru/fakulty/formy studia daného ročníku musí příjemce dotaci vrátit, stejně jako při nesplnění závazku produktivní činnosti v okrese.

Žádosti je možné podávat v termínu od 1. do 30. 9. 2021, a to prostřednictvím webové aplikace. K žádosti se dokládá potvrzení o posledním studijním průměru, potvrzení o studiu, prohlášení o pravdivosti uváděných údajů, čestné prohlášení, motivační dopis, příp. také písemné potvrzení o výši a druhu pobíraných dávek státní sociální podpory.

V případě, že žadatel nemá možnost vyplnit žádost na počítači, může se domluvit s administrátorem dotace – odborem školství, kultury a sportu (Ilona Radicsová, tel. 476 448 443). Více informací naleznete v Dotačním kalendáři na webu města, příp. na stránkách odboru školství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!