V mosteckých ulicích se objeví nové nádoby na kovový odpad

0
465

Nové nádoby na třídění odpadu se v příštím týdnu objeví na některých místech v Mostě. Šedé nádoby budou určeny na kovový odpad a lidé je najdou na pěti vytipovaných místech. Pokud bude o třídění kovů zájem, uvažuje se o přidání dalších šedých kontejnerů.

Mostečané mají o třídění kovů zájem. Potvrzuje to nejen poptávka po nádobách na kov, ale i množství vytříděných nápojových plechovek. „Ty se v současné době třídí společně s plasty do žlutých nádob. Za rok se jich povedlo vytřídit 5,78 tun,“ informovala Mostecké listy Lenka Růžičková z odboru životního prostředí a mimořádných událostí mosteckého magistrátu. Město se proto rozhodlo vypůjčit od obalové společnosti EKO-KOM pět kusů šedých nádob na kovový odpad. Ty budou umístěny na těchto vytipovaných místech: u bloku 216 v ulici Petra Jilemnického, u bloku 509 v ulici Václava Talicha, u bloku 566 v ulici U Parku, u bloku 606 v ulici Kpt. Jaroše a v Souši v ulici Ve Strži.

Do nádob je možné odkládat drobnější kovové odpady jako např. plechovky od konzerv a nápojů, kovová víčka a zátky, alobal, kovové nádobí apod. Vhazovat je možno pouze kovové obaly neznečištěné zbytky potravin či nebezpečnými látkami. Nepatří tam ani plechovky od barev či tlakové nádoby. Ty je možné  společně s většími kovy, které se do vhozů nádob nevejdou, odevzdávat na sběrném dvoře.

Nápojové plechovky je možné i nadále třídit do žlutých kontejnerů společně s plasty a nápojovým kartonem.

Pokud se tento způsob třídění kovů osvědčí, uvažuje se o přidání dalších kontejnerů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!