Atletika pro děti aneb staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje

0
1823

Za podpory Ústeckého kraje a s generálním partnerstvím společnosti NET4GAS probíhá letos již šestý ročník projektu „Atletika pro děti aneb staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“. Jeho dlouholetou tváří je od prvopočátku úspěšná česká reprezentantka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

„Jsem rád, že se projekty podobného charakteru pro děti organizují. Jsou jednou z účinných metod, jak zaujmout naše nejmenší a vytvářet tak v dnešní době počítačů a mobilů jejich pozitivní vztah k pohybové aktivitě a ke sportu vůbec,“ uvedl k projektu hejtman Oldřich Bubeníček, který je sám velkým milovníkem sportu.

Děti i dospělí se mohli letos s projektem seznámit v Chomutově u příležitosti konání Dne dětí, v Lounech v rámci Dne záchranářů Ústeckého kraje a na Atletickém stadionu Mládí v Žatci. V rámci konání těchto ukázkových akcí proběhlo i v letošním roce předání sportovních atletických sad. Z rukou Barbory Špotákové je tentokrát pro děti převzali zástupci základních škol v Žatci.

Už šestým rokem  přináší  tento projekt Českého atletického svazu  na Ústecko, které bylo zvoleno pilotním regionem, nové impulzy, jež mají ke sportování motivovat právě ty nejmenší. Cílem je nabídnout rodičům a jejich dětem novou volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků a zároveň podpořit sportovní přípravu nejmladších dětí v oddílech a klubech. Díky úspěšné spolupráci s vedením kraje mají děti možnost nejen navštěvovat zmíněné aktivity, ale také se bavit na různých akcích, kde se jim věnují známí a úspěšní atleti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!