Nová posila Černých andělů: „Nabídka z Mostu se neodmítá“

0
1683

Adriana MíšováNová posila Černých andělů, 19letá juniorská reprezentantka Adriana Míšová, přišla do Mostu z týmu DHK Zora Olomouc. S házenou začala ve svých 6 letech a Zora byla jejím jediným házenkářským klubem, za který doposud hrála. Mostecké angažmá tak bere jako výzvu, se kterou se hodlá poprat nejen v sestavě. Více levorukou posilu představujeme v následujícím rozhovoru.

Bylo pro tebe, Adriano, rozhodnutí opustit Olomouc těžké?

Tohle rozhodnutí a odloučit se od všeho, co v Olomouci mám, pro mě bylo těžké. Je to ale nová výzva, za kterou jsem moc ráda. Zvažovala jsem i jiné nabídky, ale ta z Mostu se neodmítá.

S jakým cílem a očekáváním přicházíš do Mostu?

Chci se zlepšovat a růst, to je pochopitelné. Zázemí je pro to v Mostě na vynikající úrovni a spolupráce s trenérem je výborná. Klub má ty nejvyšší očekávání obhájit popáté mistra ČR a vyhrát WHIL.

Jaká bude tvá role v týmu?

Vedení a trenér Peter Dávid mi řekli, co po mně chtějí. Je zde jiný systém, než na který jsem byla zvyklá. Z toho strach ale nemám. Zamlouvá se mi, co budeme praktikovat. Musím zapracovat na síle, ale s tím už mi pomáhá Lucia Mikulčík (Súkenníková). Mé místo bude v obraně na trojce, kde jsem hrála i v Olomouci.

Jaké jsou tvé dojmy z města, klubu a hráček?

Můj první dojem z Mostu je výborný. Obávala jsem se příchodu, jelikož jsem z reprezentace znala jen Dominiku Müllnerovou a Markétu Jeřábkovou. Ostatní holky jsem neznala, ale po těch třech týdnech, co jsem v červnu v Mostě strávila, si myslím, že jsem zapadla. Holky jsou fajn a se vším mi pomáhají. Město jsem zatím moc nepoznala. Znám akorát cestu do haly a do obchodu.

Jak to bude u tebe se školou?

Mám to ještě otevřené, jsem přijatá na „Báňskou” i do Ústí na ekonomku, ještě uvidím.

Co považuješ za svůj největší házenkářský úspěch?

Jednoznačně naše 5leté kralování v Olomouci s dorostenkami a 5krát po sobě získaný titul a tripl v československém poháru. Doufám, že ty největší úspěchy na mě v Mostě teprve čekají.

Kdo je tvůj házenkářský vzor?

Největším vzorem je pro mě Heidi Løke. Je úžasná. Nestačím se divit, co všechno dokáže. V obraně se mi líbí pivotka Györu Yvette Broch. Obě jsou zkrátka neuvěřitelné.

Kde budeš trávit léto, než začne příprava?

Teď narychlo vyrážím k moři na Mallorcu. Bude to pro mě odpočinková dovolená před pořádným masakrem ⓓ přípravou, která nám začíná 18. července.

Foto z reprezentačního zápasu Alex Wipf

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!