Strážníci získají mimořádné odměny za nasazení během pandemie

0
587

Ministerstvo vnitra ČR zaslalo městu Litvínovu dotaci ve výši 155 tisíc Kč na mimořádné finanční ohodnocení 31 strážníků Městské policie Litvínov.

Jde o odměnu za jejich nasazení v době pandemie. Ze svého rozpočtu město částku doplní o dalších 260 tisíc Kč.

Strážníci v době nouzového stavu plnili řadu úkolů nad rámec běžných pracovních povinností. Jednalo se o aktivity vyplývající z organizačně i personálně náročných nepřetržitých kontrol, zda občané dodržují bezpečnostní opatření vyhlašovaná Vládou ČR, či Ministerstvem zdravotnictví ČR.

Kromě kontrol dodržování povinnosti mít zakryté dýchací cesty při pohybu na veřejných místech strážníci sledovali dodržování doby vyhrazené k nákupům seniorů. Upozorňovali na rozestupy u celé řady obchodů a lékáren. Hlídali dodržování zákazu prodeje či provozu obchodů, obchodních center a provozoven služeb. Kontrolovali dodržování povinností při pohybu osob na veřejnosti apod.

Dále zajišťovali a plnili mimořádné úkoly stanovené krizovým štábem města nebo velitelem městské policie. Jednalo se např. o zajištění bezproblémového chodu některých částí (provozů) úřadu (recepce, odbor sociálních služeb, vstupní kontroly do budov úřadu) omezených karanténními opatřeními, zabezpečení vybraných složek, organizačních částí nebo školských zařízení desinfekčními a ochrannými prostředky. Nezanedbatelná byla i spolupráce se složkami IZS, zejména se záchrannou službou, kdy ve více než 150 případech pomáhali při nakládání a přepravě pacienta nakaženého virem covid-19.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!