Mostecké fotbalistky z FK BANÍK MOST SOUŠ bodovaly a postupují do osmifinále!

0
568

Mostecké družstvo žen postoupilo do dalšího kola Poháru FAČR, když na Souši vyřadily FK Ústí nad Labem jednoznačným výsledkem 4:1. O postup do osmifinále Poháru si zahrají o víkendu 13. listopadu proti druholigovým hráčkám FK Teplice. Přesný termín zápasu bude ještě upřesněn. Po výhře ve 2. předkole proti Mnichovu Hradišti, tak jde o další postupový úspěch této sezóny.

Ve čtvrtečním svátečním zápase na Souši začaly mostecké holky velmi dobře, hned ve 3. minutě šly do vedení díky brance Sabiny Šimonkové. Po půlhodině hry sice Ústečanky vyrovnaly, ale na poločasovou přestávku už holky odcházely opět s těsným vedením, to když se ve 44. minutě trefila Adéla Hrdličková. A střelkyně druhé branky dokázala ihned po změne stran přidat další branku a de facto tak rozhodnout zápas, v 53. minutě vedly Mostečanky již 3:1 a pokračovaly v soustředěném výkonu. Čtvrtou branku přidala Jana Libovická, která k nám v létě přestoupila z pražské Slavie. Jelikož další příležitosti již hráčky Baníku v poslední půlhodině neproměnily, zůstalo konečné skóre na výsledku 4:1.

FK Ústím nad Labem je účastníkem 3. ligy žen (České fotbalové ligy), kde funguje jako sdružené družstvo s FK Teplice. Mostecké holky nastupují v Divize žen, tedy o jednu úroveň nižší soutěži, zaznamenaly tak nebývalý úspěch a potvrdily tak ambice o vzestup ženského fotbale v našem klubu. V dalším kole narazíme na druholigové FK Teplice a vítěz souboje půjde v případném osmifinále do souboje s AC Sparta Praha – účastníkem letní kvalifikace ženské Ligy Mistrů.

O přesném termínu souboje proti FK Teplice budeme včas informovat, hrát se bude o víkendu 13. listopadu.

FK Baník Most-Souš Ženy – FK Ústí nad Labem Ženy 4:1 (2:1)
Branky:
 3. Šimonková, 44. a 53. Hrdličková, 60. Libovická – 35. Maurerová
Sestava Mostu: Skružná – Polívková, Hejdová, Tóthová, Svobodníková (80. Douchová), Libovická, Podaná, Pirnerová (46. Macková), Šimonková, Hrdličková, Voláková (46. Šumová), Šrámková

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!