Nové zebry jsou bezpečnější

0
1447

Přecházení nedaleko křižovatky ulic Pražské a Zahradní bude bezpečnější. Vzniká zde totiž nová „zebra“.

Přechod v ulici Pražská byl na této silnici už dříve. Docházelo tady ale k nehodám. Město se proto rozhodlo přechod více zbezpečnit. Výběrové řízení na vybudování nového místa pro přecházení vyhrála firma JMV tech. Akce si vyžádala téměř sedm set tisíc korun. „Přechod v ulici Pražská je záležitost, kterou jsme řešili už vloni. Jsem rád, že se konečně vše podařilo dotáhnout do zdárného konce a akci jsme vysoutěžili za daleko nižší cenu, než jsme předpokládali,“ podotkl primátor Mostu Jan Paparega. Město do rozpočtu totiž na přechod vyčlenilo osm set tisíc korun. „Věřím, že nově upravený přechod pomůže zkvalitnit bezpečnost na této komunikaci. Pražská ulice je velmi frekventovaná a riziková,“ doplnil primátor Paparega. Přechod je nově nasvětlený. Další bezpečnější prvek je také středový ostrůvek. Součástí projektu je také úprava chodníkových ploch a úpravy zeleně, vodorovné a svislé dopravní značení.

Nový přechod pro chodce vznikl nyní také o několik set metrů dál, v Čepirožské ulici. Kromě zcela nového přechodu pro chodce jsou tu i nové autobusové zastávky. „V současné době zde probíhá kolaudace, firmě Stavmost, která uspěla ve výběrovém řízení, město zaplatí 4,6 mil. Kč,“ informovala tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková. Přechod pro chodce si tu vybojovali lidé peticí.

V Mostě se právě pracuje na vybudování dalších nových autobusových zastávek, a to v ulici Topolová nad Aquadromem. Ty zde provádí Stavební a obchodní společnost Most za zhruba tři a půl milionu korun. Zastávky budou hotové do konce srpna.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!