Tři tituly ve šprtci a tři v air-hockeyi zůstaly doma

0
713

Domácí prostředí Střediska volného času Most svědčilo stolním hokejistům při mistrovství České republiky v billiard-hockeyi šprtci a v air-hockeyi. Celkem šest zlatých medailí zůstalo v Mostě.

Billiard-hockeyový šampionát nesl pořadové číslo 41. V prestižní kategorii mužů zvítězil Jakub David z Boskovic, stejně jako v roce 2017, kdy se mistrovství rovněž konalo v SVČ. Z místních zástupců byl nejlepší překvapivě Jozef Matuščín (BHC Most) na osmém místě. Devátý skončil Ondřej Frýba (BHC StarColor Most).
V kategorii žen po dramatickém průběhu vyhrála Valentina Grimmová (Real Draci 18. ZŠ Most). Získala již svou druhou zlatou z mistrovství ČR, tu první ještě v kategorii mladší žáci před šesti lety.
V mládežnických kategoriích, na jejichž organizaci přispěl i Ústecký kraj, měli mostečtí hned několik medailových želízek. Mezi juniory bral bronz Jan Matuščín (BHC StarColor Most).
V kategorii mladších žáků suverénní jízdou vyhrál Dalibor Sem (BHC StarColor Most). Drama se šťastným koncem pro Mostecké se konalo mezi staršími žáky. Vítěz Českého poháru a favorit soutěže Marek Těšitel (BHC StarColor Most) začal špatně, po dvou zápasech měl na kontě jen bod za remízu. Poté ale následovalo pět výher a mistrovský titul. Stříbro v téže kategorii vybojoval Oliver Čermák (SVČ Most).
Poprvé byla do programu zařazena kategorie veteránů, jediná, v níž mostečtí neměli zastoupení. Vyhrál Jaromír Foltýn starší (Prague NHL).
Historie air-hockeyových šampionátů je oproti šprtci mnohem kratší, letos se tituly udělovaly popatnácté. Při neúčasti vítěze Českého poháru a obhájce titulu týmu SHL Brno v soutěži družstev zvítězili Gunners Břeclav. Další tituly zůstaly v Mostě díky Aleně Laštůvkové, Karlu Langovi a Lukáši Doležalovi. Všichni tři si tím zajistili účast na mistrovství Evropy 2022 v červnu v Modřicích u Brna.
41. mistrovství ČR, Billiard-hockey šprtec – medailová umístění
Muži: 1. Jakub David (BHK IQ Boskovice), 2. Simon Kaňa (Gunners Břeclav), 3. Pavel Alexandrov (Šprtmejkři Ostrava)
Ženy: 1. Valentina Grimmová (Real Draci 18. ZŠ Most), 2. Milada Vančurová (Prague NHL), 3. Michaela Stix (Šprtmejkři Ostrava)
Veteráni: 1. Jaromír Foltýn Sen., 2. Karel Racek, 3. Roman Juříček (všichni Prague NHL)
Junioři: 1. Jan Doležal (Gunners Břeclav), 2. Adam Kuráň (BHC Dobrá), 3. Jan Matuščín (BHC StarColor Most)
Starší žáci: 1. Marek Těšitel (BHC StarColor Most), 2. Oliver Čermák (SVČ Most), 3. Marek Švéda (Šprti Mutěnice)
Mladší žáci: 1. Dalibor Sem (BHC StarColor Most), 2. Alex Rusnok (Gunners Břeclav), 3. Michal Mokruša (Šprti Mutěnice)

15. mistrovství ČR, Air-hockey – medailová umístění
Muži: 1. Lukáš Doležal (Black Sharks Most), 2. Ladislav Šustáček (SHL Brno), 3. Simon Kaňa (Gunners Břeclav)
Ženy: 1. Alena Laštůvková (Lejdýs Most), 2. Lada Semová (SVČ Most), 3. Kateřina Doležalová (Lejdýs Most)
Junioři: 1. Karel Lang, 2. Petr Kusý Jun. (oba Mladé pušky Most), 3. Jakub Svoboda (SVČ Most)
Družstva: 1. Gunners Břeclav, 2. Crazy Team Most, 3. Optima Girls

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!