Začínající podnikatelé, Ústecký kraj pro vás otevírá dotační program

0
568
Prace mechaniku neni jednoducha

Po sedmé mohou začínající podnikatelé zažádat o dotaci z dotačního programu Podpora začínajících podnikatelů v Ústeckém kraji pro rok 2022, jehož cílem je rozvoj podnikatelského prostředí regionu. Podat žádost o dotaci lze od 7. 3. do 11. 3. 2022.

„Dotační program na podporu začínajících podnikatelů s alokací 8 000 000,- Kč byl vyhlášený právě dnes 3. ledna 2022. O finanční prostředky může požádat každý malý začínající podnikatel se sídlem v Ústeckém kraji, který získal či získá oprávnění k podnikání v roce 2021 nebo 2022,“ sdělila radní Iva Dvořáková.
Maximální částka, kterou lze od kraje v rámci dotace získat je 200 tisíc korun, minimální pak 50 tisíc korun. Poskytnutá dotace může tvořit maximálně 70 % z celkových nákladů projektu, zbylých 30 % musí podnikatel pokrýt ze svých zdrojů.
Finanční prostředky je možné využít na úhradu investičních i neinvestičních nákladů. Podnikatel, který získá dotaci, pak musí své podnikání udržet minimálně dva roky po vyčerpání a vyúčtování finančních prostředků.
Pro usnadnění administrativy spojené s podáním žádosti o dotaci, uspořádají pracovníci odboru podpory podnikání, inovací a pro zájemce online seminář, kde představí způsob vyplnění žádosti a ostatních potřebných dokumentů tak, aby začínající podnikatelé zvládli celý proces bez problémů. Tento seminář proběhne online ve středu 2. 2. 2022 od 14 hodin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!