Ústecký kraj obdržel materiální pomoc ze sousedního Saska – materiální pomoc poskytli i úředníci krajského úřadu

0
434

V pondělí 28. března 2022 dovezl Německý červený kříž do Ústeckého kraje ve spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v Drážďanech materiální pomoc v podobě 200 kusů skládacích provizorních lůžek s příslušenstvím. Lůžka budou využita pro potřeby nouzového ubytování ukrajinských uprchlíků. Pomoc převzal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Dovezená lůžka umístil Ústecký kraj do centra materiální pomoci, které provozuje na krajském úřadě. Lůžka převzal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller z rukou vedoucího Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko Davida Michela a generální konzulky České republiky v Drážďanech Markéty Meissnerové.

„Krajský úřad zřídil ve svých prostorách centrum materiální pomoci, ve kterém může kdokoliv zanechat lůžkoviny, postele, lehátka a další potřebné věci pro nouzové ubytování ukrajinských uprchlíků. Nesmírně si vážíme iniciativy paní generální konzulky a materiální pomoci od Svobodného státu Sasko. Lůžka využijeme pro kapacity nouzového ubytování prostřednictvím Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje,“ poděkoval za pomoc při převzetí hejtman Jan Schiller.

 

Představitelé Ústeckého kraje a krajští úředníci i zaměstnanci již mezi sebou zorganizovali několik materiálních sbírek potřebných věcí, které následně poskytli Krajskému asistenčnímu centru pomoci Ukrajině (KACPU) a Dobrovolnickému centru v Ústí nad Labem. Mezi předanými věcmi nechyběly hygienické potřeby všeho druhu, kočárky, autosedačky, ale také nepoužívané mobilní telefonní přístroje. Krajské příspěvkové organizace z oblasti sociální například vyčlenily starší invalidní vozíky, které najdou při pomoci Ukrajině rovněž upotřebení.

Všichni, kteří chtějí lidem z Ukrajiny pomoci s orientací ve zdejším prostředí a s tlumočením, se mohou hlásit na e-mailu nno@ulk.izscr.cz.

Provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) v Ústí nad Labem zůstává zachován. Obrátit se na něj lze prostřednictvím e-mailové adresy kacpu@ulk.izscr.cz nebo telefonicky na nonstop linku 974 444 444.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!