Trenér Černých andělů: půjde rovnou do tuhého!

0
1127

Los ženských evropských pohárů ve Vídni přisoudil Černým andělům velmi těžkého soupeře – běloruský tým BNTU-BelAZ Minsk, který se v minulém ročníku snažil projít do Ligy mistryň skrze kvalifikaci. To se mu nepodařilo a nakonec se zúčastnil PVP.

Peter Dávid, trenér DHK Baník Most říká: „Minsk je s Gomelem jedním ze dvou nejkvalitnějších běloruských týmů, který za posledních 20 let v pohárové Evropě chyběl pouze jednou, a to v sezóně 2010/2011. Pravdou je, že k nám los mohl být příznivější. V této soutěži si ale snadného soupeře nevybereme. Stavíme se k tomu čelem. Je těžké v této chvíli určit favorita, šance vidím 50:50. První zápas hrajeme doma a opravdu neřeším, jestli to je pro nás výhodou, nebo nevýhodou. V paměti mám finálové zápasy se Slavií, kdy jsme si mysleli, že začínat doma je výhoda a nakonec to bylo opačně. Zápasy s Minskem bude 120minutový boj, který rozhodne, jaký tým bude úspěšnější. A pokud postoupíme, ve druhém kole narazíme na dalšího velmi silného soupeře – německý tým TuS Metzingen, který je loňským finalistou této soutěže. Metzingen patří ke špičce Bundesligy. Ze zásady a pověrčivosti ale nikdy neřeším první krok před tím druhým. Když chceme dojít co nejdále, musíme porazit i těžké soupeře. V poháru nemáme žádné zahřívací kolo, prostě jdeme rovnou do tuhého. Na naše vystoupení v poháru EHF Cup se přesto velmi těšíme.”

K jeho slovům dodává Rudolf Jung, manažer DHK Baník Most: „Je to jeden z těžších soupeřů, který geograficky není daleko. Pro první kolo jsem tam ale viděl i “lepší” soupeře, a to jak do postupových ambicí, tak i po stránce ekonomické. Ale hrajeme Pohár EHF, tam na nás zcela snadní soupeři nečekají.”

Informace o účinkování v evropských pohárech BNTU-BelAZ Minsk najdete zde http://anw.hr/29S0HFu a TuS Metzingen zde http://anw.hr/29KTUxF.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!