V Českých Zlatníkách přivítají o víkendu jaro, chystá se mše a sportovní program

0
458

Při příležitosti svátku sv. Jiří, jehož jméno nese i kostel v Českých Zlatníkách, připravuje obec Obrnice akci Vítání jara. Zahrnuje mši svatou, hudební koncert a sportovní program. Uskuteční se v Českých Zlatníkách v sobotu 23. dubna od 10 hodin.

„Po velkém úspěchu premiérové slavnosti v roce 2012, která navázala na pochod z Mostu jakožto zahájení turistické sezony, jsme se rozhodli tuto oslavu jara organizovat pravidelně i v dalších letech. Slavnost vyhledává stále více lidí. Jak místní, tak i rodiny z okolních obcí a měst,“ připomněl starosta Obrnic i sousedního Chanova a Českých Zlatníků Stanislav Zaspal.

Neodmyslitelnou součástí akce je i letos turnaj v nohejbalu na místním hřišti, začíná v 11 hodin. „Tříčlenná družstva se do turnaje mohou hlásit na telefonním čísle 476 118 020,“ upřesnil starosta.

Samotnou slavnost zahájí v 10 hodin mše svatá v kostele sv. Jiří pod vedením děkana mostecké farnosti Leo Gallase. Naváže na ni v 11.15 hodin hudební vystoupení sedmnáctiletého nevidomého varhaníka, saxofonisty a zpěváka Ondry Krejči. Prohlídka kostela končí v 15 hodin.

Celodenní posezení u nohejbalu zpříjemní i chutné občerstvení. Chybět nebudou klobásy, sladkosti, limonády nebo pivo. Své kuchařské umění předvedou i místní ženy, jež si při různých příležitostech už vysloužily uznání svými domácími škvarkovými plackami či sladkými koláči a kremrolemi.

Vítání jara je jednou z řady akcí, kterou vedení obce pro své obyvatele organizuje. Velmi populární jsou také Obrnické slavnosti, obecní ples, Den dětí, Pálení čarodějnic, Rozloučení s prázdninami nebo Mikulášská besídka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!