Na triatlon Krušnoman se hlásí Češi i závodníci ze zahraničí

0
2067

V sobotu 23. července se v Mostě, ve sportovním areálu Matylda, koná terénní triatlon Krušnoman. Přihlásilo se na něj již přes sto třicet závodníků z Čech, Polska i Francie. „Do Mistrovství ČR – Cross Triathlon Series se zájemce může přihlásit i v den konání, ale již tradičně apelujeme na závodníky, aby své rozhodnutí o účasti nenechávali na poslední chvíli a poslali přihlášku alespoň několik dní předem, abychom připravili dostatečně velké depo,“ upozorňuje Tomáš Langhammer, ředitel závodu. Závody se na severu Čech konají již od roku 2002 a letos to je 14. ročník.

Triatlon je připravený do dvou hlavních tratí pro dospělé (Classic M-ČR a Sprint) a pro holky i kluky v celé řadě dětských kategorií. Nově mohou zájemci sestavit štafetu, kdy každý člen absolvuje jednu disciplínu, a závodit mohou na trati Classic i Sprint. „Veškeré podrobnosti k tratím a jednotlivým kategoriím i pravidla pro přihlášení každý najde na internetu na adrese http://krusnoman.cz/cs/mtb-triathlon/,“ upozorňuje Tomáš Langhammer, kde jsou nejsnáze informace na jediném místě.

Zájemci o uplavání, cyklistiku a uběhnutí určité délky trati v rámci jediného závodu se již jistě těší na příští víkend do Mostu. „Těšíme se, že je přijde povzbudit celá řada diváků a na ně i ostatní obyvatele Mostu apelujeme, aby během závodů dbali zvýšené opatrnosti. V sobotu se během závodů nemohou kolem nádrže prohánět běžci, cyklisté či inlinebruslaři,“ varuje Tomáš Langhammer. Velký pozor musí také během dne dávat chodci v prostoru mezi Matyldou, zadní stranou autodromu a především na Resslu, kde triatlonisté absolvují jízdu na kole. „Důležité je, aby diváci i obyvatelé v okolí Matyldy a Resslu dbali pokynů policie i pořadatelů a dávali pozor především po staru jednotlivých kategorií, které jsou v půl desáté, v poledne a v půl druhé,“ varuje Tomáš Langhammer

Všichni závodníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu, pokynů policie, pořadatelů a budou ctít pravidla České triatlonové asociace a zásady Fair-Play. „Organizační službu během triatlonu zajistí i 30 zaměstnanců magistrátu. Jedná se o dobrovolníky, kteří budou na trati dohlížet, aby závodníci na klíčových místech neodbočili z trati a diváci byli tam, kde mají,“ říká Kamil Slapnička, vedoucí oddělení personálních činností, který dále upozorňuje, že bezpečnost při celé akci je jednou z hlavních priorit.

Celé závody pořádá Krušnoman Triathlon Team Litvínov a akce je pod přímou patronací města Most a jeho partnerů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!