Drogy za volantem

0
550

Policisté z Obrnic začátkem měsíce února v nočních hodinách kontrolovali řidiče motorového vozidla značky Ford, který nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Rychlá mluva, roztržitost a nervozita byla policistům podezřelá, proto 35letého muže vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Předtucha mužů zákona se ukázala jako opodstatněná, výsledek testu vyšel pozitivní na látku metamfetamine. Navíc se ukázalo, že motorista má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Podezření ze stejného trestného činu si od policistů převzal i 34letý muž. V Litvínově ho policejní hlídka zastavila v polovině dubna v poledních hodinách ve vozidle Mercedes. Výsledek testu na přítomnost drogy vyšel u řidiče pozitivní na látku canabis. Litvínovští policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

Oba šoféry strážci zákona na místě omezili na osobní svobodě a vyzvali je k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Dle výsledku toxikologické zprávy policisté zjistili, že oba zadržení řídili své vozy s drogou v těle. Současně tak vykonávali činnost, při které by mohli ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Oba skutky jsou na obvodních odděleních v Obrnicích a Litvínově vedené ve zkráceném přípravném řízení. Za tyto jízdy jim v případě odsouzení hrozí až roční vězení.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!