O ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje se letos ucházel rekordní počet výrobků, 243 od 51 producentů, což bylo nejvíce od roku 2017. V hodnocení mohlo ale uspět jen devět produktů v devíti kategoriích. Nominaci získaly mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám. Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:
Masné výrobky tepelně opracované – LUŽIČAN Varnsdorfské uzeniny
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – Hrobský sušený salám – SRDCE, Bohumil Holý
Sýry včetně tvarohu – TVAROH, Luděk Bedecs
Mléčné výrobky ostatní – KEFÍR Z DRMAL, Farma Drmaly
Pekařské výrobky včetně těstovin – ŽATECKÝ DALAMÁNEK, Pekařství U Kroupů
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek – MAKOVÝ DORT, Family Bakery
Alkoholické a nealkoholické nápoje – JABLKO KAUBOY STOPRO MOČT Z DIVOKÝHO SEVERU, Naturen
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – HONEY CHERRY MEDOVÉ RAJČE, Farma Tušimice
Ostatní – KRUŠNOHORSKÝ MED KVĚTOVÝ, Petr Eminger.