Litvínovští školáci se mohou těšit na delší prázdniny

0
446

Léto bude v Litvínově ve znamení modernizace škol. Rozeběhne se další etapa modernizace infrastruktury základních škol.

Obnova zařízení se dotkne v Litvínově čtyř základních škol, a to v Podkrušnohorské ulici, v Ruské ulici, v Hamru a v Janově. Radní města Litvínova nyní schválili vítěze výběrového řízení pro poslední dvě jmenované školy.

V Základní škole Litvínov-Hamr bude mimo jiné vybudován bezbariérový přístup v podobě výtahu na vnější fasádě školy. Žáci se také dočkají bezbariérového WC v každém podlaží s učebnami. Dále dojde např. k modernizaci stávajících učeben (kuchyňka, polytechnická učebna, jazykové učebny, učebna přírodopisu a učebna fyziky a chemie). Nejvýhodnější nabídku pro tuto rekonstrukci podala litvínovská společnost R-test s nabídkovou cenou 8,4 milionu Kč bez DPH, tj. 10,1 milionu Kč vč. DPH.

V Základní škole Litvínov-Janov stavební úpravy taktéž zajistí bezbariérovost vnitřních prostor i přístupu do budovy. Modernizovány budou odborné učebny tak, aby vyhovovaly i dětem s částečnou ztrátou sluchu a zraku. V obou školách dojde k úpravám datových rozvodů po škole, a vzduchotechniky a elektrorozvodů v modernizovaných učebnách. Pro tuto modernizaci podala nejvýhodnější nabídku litvínovská společnost IZOWEN, a. s. s nabídkovou cenou 6,4 milionu Kč bez DPH, tj. 7,7 milionu Kč vč. DPH.

Dohromady se cena za modernizaci všech čtyř základních škol blíží částce 57 milionů Kč bez DPH. Vzhledem k tomu, že u některých částí modernizace se bude teprve soutěžit zhotovitel, může se celková cena ještě měnit. Přibližně dvě třetiny nákladů modernizace budou uhrazeny z dotace IROP.

Z důvodu modernizace začne žákům všech čtyř základních škol nový školní rok až v pondělí 5. září.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!