V Mostě se představily přes dvě stovky triatletů

0
1413

V sobotu se v Mostě uskutečnil Krušnoman terénní triathlon Most 2016. Jeho dějištěm byl prostor kolem vodní nádrže Matylda a nedaleký lesní terén na Resslu.

Závodu, který je součástí mistrovství ČR v terénním triatlonu, se zúčastnili reprezentanti a i ti, kteří sportují jen pro své potěšení. Ženy i muži absolvovali trať 1 200 m plavání, 30 km jízd na kole a 10 km běhu.

Mezi největší sportovní hvězdy patřila Helena Erbanová, která i v Mostě ukázala, že právem patří mezi světovou triatlonovou extratřídu.

Před rokem u jezera Schluchsee v Německu skončila i přes zdravotní problémy stříbrná na ME v terénním triatlonu, navíc je několikanásobnou mistryní světa v zimním triatlonu. V Mostě mezi ženami Erbanová jasně kralovala. Druhá skončila Lenka Cibulková a bronzová Gabriela Tlustá. Na stejně dlouhé trati mužům vévodila trojice Luboš Truhlář, Pavel Jindra a Jan Francke. Bronzového Jana Franckeho ještě čeká ME v Žitavě, extrémní dlouhý triatlon Jánošík a v únoru 2017 Yukon Arctic Ultra 700 kilometrů. Mezi 89 startujícími byl i mostecký primátor Jan Paparega, který vybojoval 46. místo, když uplaval 1 200 metrů, ujel 30 kilometrů na kole a uběhl 10 kilometrů za 3:02:26,5 hodiny.

V závodě startovali také triatleti na kratší trati v kategorii sprint. Nejmladším účastníkem byl pětiletý Krištof Šilhan. Velkým příslibem do budoucna byl výkon ještě ne jedenáctiletého Lukáše Hamaty z Karlových Varů, který vyhrál kategorii 12 – 13 let. Mistryní republiky mezi 14 a 15letými žákyněmi byla litvínovská Valérie Nejdlová. Celé závody pořádal Krušnoman Triathlon Team Litvínov. Akce se uskutečnila pod patronací města Most a jeho partnerů. V závodě se představilo pře dvě stě závodníků.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!