Chomutovská nemocnice má nového šéfa

0
485
Nový ředitel chomutovské nemocnice Michal Zeman.

Krajská zdravotní, která sdružuje sedm zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji, má od 1. srpna 2022 nového ředitele ve své chomutovské nemocnici.

Na pozici ředitele Nemocnice Chomutov, na základě výsledku výběrového řízení, nastoupil Michal Zeman, primář tamního gynekologicko-porodnického oddělení. Dosavadní ředitelka zdravotní péče Nemocnice Chomutov, Irena Voříšková, zůstává jako primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení chomutovské nemocnice.

 „Chomutovská nemocnice v současnosti zažívá velmi přelomové období, v jejím areálu je realizovaná významná stavební investice, na kterou nejen pacienti z Chomutova a okolí dlouho čekali, ale v konečném důsledku ovlivní i zaměstnance. Hledali jsme proto do jejího čela někoho, kdo tento úkol společně s vedením Krajské zdravotní, dovede do zdárného konce. Doktor Zeman ve zdejší nemocnici dlouhodobě působí a zná ji. Přejeme mu v jeho funkci hodně úspěchů,“ říká generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý.

 „Přestože nejsem původem zdejší rodák, tak zde dlouhodobě působím a jak se říká, zapustil jsem zde ony pomyslné kořeny, a to jak pracovně, tak soukromě. Čeká nás všechny hodně práce a také úsilí, to nezastírám, ale děkuji vedení Krajské zdravotní za důvěru. Mým cílem jednoznačně je zkvalitnit zdravotní péči a služby v naší nemocnici a také pomoci zajistit všem kolegům zázemí, které odpovídá vyspělému zdravotnictví 21. století,“ komentuje svoji novou pozici MUDr. Michal Zeman.

 V organizačním řádu Krajské zdravotní došlo v roce 2021 k významnému posunu, jímž se nově definuje pozice ředitele nemocnice. Dosavadní post ředitele zdravotní péče získal nové kompetence a zodpovědnosti. Konkrétně jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku dané nemocnice. Od 1. října 2021 se řediteli nemocnic stali Pavel Markalous v Mostě a Vladimír Kestřánek v Litoměřicích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!