Na hlídaných parkovištích je volno!

0
3074
ilustrační foto

Městská policie provozuje v Mostě nonstop parkoviště v ulicích Pionýrů, Františka Halase, Okružní, Josefa Ševčíka a 1. Máje. Za měsíční či jednorázový poplatek získá řidič pro své auto místo k zaparkování a nemusí pokaždé, když přijíždí domů, hledat volný prostor k odstavení vozu.

„Občané města v uvedených lokalitách využívají dlouhodobého nebo krátkodobého parkování,“ říká Ilona Kozlová, tisková mluvčí městské policie. Při dlouhodobém parkování je s majitelem vozidla uzavřena smlouva na dobu neurčitou.

Při dlouhodobém parkování platí majitel vozidla měsíčně 550 korun, u krátkodobého uhradí 50 korun za den. „Krátkodobé parkování využívají ti, kteří odjíždějí na dovolenou a neberou si vůz s sebou, mají jednání na úřadech nebo jsou na návštěvě u příbuzných,“ uvádí Ilona Kozlová.

Ve dvou z pěti lokalit, kde městská policie provozuje nonstop parkoviště, se uvolnilo celkem 65 míst. „V současné době je 35 volných parkovacích míst v ulici Pionýrů a 30 jich je k dispozici v ulici Františka Halase,“ upozorňuje Ilona Kozlová obyvatele Mostu.

Jak zažádat o dlouhodobé parkování?

Žádost je k vyzvednutí a vyplnění přímo na parkovištích, či ve služebně Městské policie Most v ulici Vladislava Majakovského. Existuje i možnost žádost vyplnit elektronicky doma a odeslat ji na e-mail: Miroslava.fischerova@mp-most.cz. Po vyplnění jsou žadatelé zařazeni do pořadníku a ke konci srpna budou telefonicky kontaktováni k vyřízení formalit. V druhé polovině srpna se mohou občané dotazovat na telefonním čísle 476 448 721.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!