Házená: V sobotu na Ligu mistryň do Chomutova

0
485
Konfrontaci špičkové české a maďarské ženské klubové házené můžete vidět v sobotu 22. října odpoledne na chomutovském zimním stadiónu.
Potřetí doma se představí v Lize mistryň hráčky DHK Baník Most. Soupeřem jim bude maďarský celek s názvem FTC-Rail Cargo Hungaria.
Maďarky mají po pěti zápasech na kontě dvě výhry, jednu remízu a dvě porážky a v osmičlenné tabulce skupiny jim patří páté místo. Klub sídlí v Budapešti a patří do rozsáhlé sportovní rodiny Ferencvárosu.
Nerozhodný výsledek si Hungaria připsala právě v posledním kole, v sobotu doma remizovala se silným norským Kristiansandem 26:26. Nejlepší střelkyní budapešťského celku byla 23letá maďarská hráčka Katrin Gitta Klujberová se šesti góly. Je aktuálně třetí nejlepší kanonýrkou celé soutěže, na kontě má 39 gólů.
Baník na svůj první bodový zisk v Champions league stále čeká. Výši svých porážek svěřenkyně trenéra Stružika postupně snižovaly – začaly debaklem s favorizovaným německým Bietigheimem 23:46, pokračovaly porážkou 22:41 v dánském Odense a pak výsledkem 29:42 doma se slovinským Krimem Mercator z Lublaně. Naposledy prohrály Mostečanky už jen o pět gólů 26:31 ve francouzském Brestu.
V chomutovské Rocknet aréně se hraje v sobotu 22. října od 16 hodin.

Zápas nejprestižnější soutěže v Evropě můžete vidět za 160 korun

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!