Prezidentské volby se blíží, chcete pracovat v komisi? Hlaste se!

0
470

Magistrát města Mostu stále přijímá přihlášky do okrskových volebních komisí pro prezidentské volby, které se budou konat 13. a 14. ledna 2023, případné druhé kolo se potom uskuteční 27. a 28. ledna 2023. Zájemci se mohou hlásit úřadu prostřednictvím podání elektronické nebo listinné přihlášky do 13. prosince letošního roku.

Členem OVK může být státní občan České republiky, který v den složení slibu dosáhl věku 18 let (slib se skládá na prvním zasedání OVK 21. 12. 2022), u něhož nenastala překážka v právu volit a který není kandidátem na prezidenta republiky. Povinné školení pro určené členy OVK, kterými jsou zapisovatel, předseda, místopředseda, k zásadám hlasování a k systému zjišťování a zpracování výsledků hlasování se uskuteční ve čtvrtek 5. 1. 2023.
Člen OVK má nárok na zvláštní odměnu za výkon funkce. Odměna činí (hrubého): předseda 2 200 Kč, místopředseda 2 100 Kč, ostatní členové 1 800 Kč; v případě konání druhého kola volby prezidenta odměna celkem za obě kola: předseda 3 200 Kč, místopředseda 3 100 Kč, ostatní členové 2 500 Kč. Člen OVK, který je v pracovním nebo služebním poměru, má nárok na pracovní nebo služební volno v nezbytně nutném rozsahu a na náhradu mzdy, platu, služebního příjmu nebo odměny ve výši průměrného výdělku od uvolňujícího zaměstnavatele. Členovi OVK, který není v pracovním nebo služebním poměru, avšak je výdělečně činný, přísluší kromě zvláštní odměny náhrada ušlého výdělku za dobu výkonu funkce člena OVK ve výši 43 Kč za hodinu, nejvýše však 340 Kč za jeden den.
Zájemci o činnost v OVK v Mostě se mohou magistrátu přihlásit na základě vyplněné závazné přihlášky k členství v OVK. Telefonické nahlášení není možné. Formulář přihlášky je k dispozici v elektronické podobě nebo v papírové podobě v 1. patře budovy magistrátu před kanceláří č. 118. Požadované údaje: jméno a příjmení, datum narození, adresa trvalého pobytu, příp. doručovací adresa, kontaktní telefonní číslo, e-mail, datová schránka (pokud má zájemce DS zřízenou). Přihlášku v elektronické nebo listinné podobě je nutné doručit magistrátu nejpozději do 13. 12. 2022. První zasedání komisí se potom koná 21. 12. 2022.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!