Divadlo v Mostě zahraje dnes poslední premiéru

0
552
Poslední premiérou Městského divadla v Mostě v tomto kalendářním roce bude den před Štědrým dnem americký muzikál Duch v režii Romana Meluzína. V hlavních rolích se představí členka činoherního souboru MDM Karolína Herzinová (Molly Jensenová), hostující Kateřiná Herčíková (vědma Oda May Brown) a rovněž hostující Martin Hubeňák (Sam Wheat).
Romantický muzikál vychází ze známého stejnojmenného hollywoodského filmu z roku 1990, v němž hlavní role ztvárnili Patrick Swayze a Demi Moore. Premiéru měl před téměř dvanácti lety v Manchesteru, odkud se prosadil do Londýna a pak až na Broadway. Autor hudby Dave Stewart se proslavil především coby člen slavného popového dua Eurythmics (s Annie Lennox).
V Čechách se Duch hrál teprve na dvou scénách, před osmi lety v Brně a v roce 2018 v Plzni.
V dalších rolích mosteckého nastudování se můžete těšit na Tadeáše Horehledě, Jana Burdu, Víta Herzinu, Elišku Matzkeovou, Michaelu Krausovou, Veroniku Týcovou, Jakuba Dostála a další. Na jevišti nebude chybět ani živá kapela, či spíše šestičlenný orchestr.
Premiéra Ducha je 23. prosince od 19:30 hodin a stojí 270/300 korun. Nejbližší repríza je na programu ještě v tomto roce, 28. prosince od 19 hodin. Další pak 10. ledna 2023 od 17 hodin. Za reprízy zaplatíte 230/250 korun.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!