Příprava strategických projektů pokračuje

0
386

O tom, jak pokračuje příprava strategických projektů k podání do výzvy vyhlášené v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace, jak se budou jejich aktivity vzájemně doplňovat, ale také o rostoucích cenách debatovali nositelé strategických projektů se zástupci Ústeckého kraje a ministerstev při pracovním setkání v sídle ICUK.

Na setkání všechny přivítala krajská radní pro transformaci Iva Dvořáková. „Všichni, co tu dnes sedíme, se podílíme na přípravě strategických projektů. Sama se za Ústecký kraj na jednom z nich aktivně podílím. Dnes bychom tu měli diskutovat nejen o problémech, které mohou při tvorbě projektů vzniknout, o jejich možném řešení, ale také bychom měli společně apelovat na SFŽP či MŽP s žádostí o pomoc,“ uvedla radní Iva Dvořáková v úvodu pracovního setkání.
A i z důvodu pomoci při přípravě projektů přijeli do Ústí zástupci Ministerstva životního prostředí v čele s Radanou Leistner Kratochvílovou, ředitelkou odboru podpory transformace na nízkouhlíkovou ekonomiku. Setkání se za SFŽP zúčastnil Ivo Marcin, ředitel odboru strategie Fondu a mezinárodní spolupráce.
Na setkání byly postupně ze strany nositelů představeny jednotlivé projekty. Přínosem byla i možnost sdílet vzájemně s ostatními projekty zkušenosti s přípravou velkých strategických projektů, řešení rizik a bariér. Téměř všechny projekty avizují v investiční části předpoklad vyšších nákladů z důvodu inflace. Celkově je příprava všech projektů v pokročilé fázi, podání prvních žádostí o podporu se předpokládá v březnu letošního roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!